آرد سویا چیست؟ آرد سویا چند نوع است؟ و از آن چه می دانید؟
ما در رابطه با انواع آرد ها مطالبی را به اشتراک گذاشته ایم. این قسمت قصد داریم محصول جدیدی به نام آرد سویا را بررسی کنیم.
سویا چیست؟
سویا یکی از انواع حبوبات است. بومی جنوب شرقی آسیا می باشد.
به دلیل موارد استفاده زیاد و خاصیت خوراکی که دارد بسیار معروف است.
مواد غذایی حاصل از سویا شیر سویا، توفو، سس سویا، روغن سویا و آرد سویا می باشد.
دانه های سویا دارای مقادیر زیادی اسید فیتیک، آلفا لینولیک اسید و ایزوفلاون می باشد.
تحقیقات نشان می دهد که دانه سویا با کاهش خطر سرطان سینه و پروستات در ارتباط است.
دانه سویا به اندازه یک نخود و سطح آن مسطح و گرد می باشد.
سویا به دلیل داشتن پروتئین و مواد مغذی در تغذیه انسان بکار می رود.
مردم بیشتر در کشورهایی همچون چین، کره و ژاپن از این دانه ها در غذای خود استفاده می کردند.
۳۵۰۰ نوع گوناگون از دانه سویا وجود دارد که هر یک از آن ها به آب و هوای مخصوصی نیاز دارد. سویا چیست و چه خواص و مضراتی دارد
آرد سویا چیست؟
آرد سویا یکی از محصولات به دست آمده از دانه سویا می باشد. و استفاده های فراوانی از آن در زمینه های مختلف می شود.
آرد سویا بطور کلی به دو گروه تقسیم می شوند:
- آرد سویا چربی دار
- آرد سویا بدون چربی
آرد سویا چربی دار سویا از آسیاب دانه سویا بدست می آید. اما آرد بدون چربی از همان پروتئین بافت دار سویا به دست می آید که به صورت آرد می باشد.
در دانه سویا آنزیم های مختلفی وجود دارد که هریک از آن ها در محصول نهایی باعث نتایج مختلفی خواهند شد. این آنزیم ها در مرحله تولید آرد می توانند به صورت فعال و یا غیر فعال باشند.
آن چه که باعث غیر فعال شدن آنزیم ها می شود حرارت است.
پس می توان در اینجا می تئان با توجه به چربی و آنزیم ها آرد سویا را به دو صورت زیر تقسیم بندی کرد.
- آرد سویا پر چرب آنزیم فعال
- آرد سویا پر چرب آنزیم غیر فعال
- آرد سویا بدون چربی آنزیم فعال
- آرد سویا بدون چربی آنزیم غیر فعال
دانه های سویا سرشار از پروتئین و به طور طبیعی فاقد گلوتن می باشد.
آرد سویا غنی شده به طور چشمگیری در بین تولیدکنندگان کالاهای نانوایی و تنقلات محبوب می باشد.
به دلیل ارزش غذایی و عملکرد آن در فرمولاسیون های غذایی بسیار استفاده می شود.
این دانه ها علاوه بر پروتئین بالا، حاوی کلسیم، فیبر، آهن، اسیدهای چرب امگا ۳ و ویتامین های گروه B هستند.
و به نانوایان این فرصت را می دهد که ارزش غذایی را به کالاهای پخته شده که مصرف کنندگان امروز بدنبال آن هستند اضافه کنند.
در مطالب بعدی در رابطه با فواید آرد سویا و کاربرد آن مطالبی را به اشتراک خواهیم گذاشت.
توضیحات جامع وکاملی دادین .مخصوصا که گفته شد فاقد گلوتنه و میشه برای افراد حساس به گلوتن ، نان پخت
ممنون از توجه شما
فرق ا رد سویا وکنجاله سویاچه هطت
با سلام
سویا یک لوبیای روغنی است که بیشترین هدف از تولید آن روغن کشی می باشد، از این محصول چندین فرآورده بدست می آید که شامل کنجاله سویا، شیر سویا، روغن سویا، آرد سویا، سس سویا و… می شود، آنچه که ما به نام سویا مصرف می کنیم در واقع همان کنجاله سویا است که به دو دسته تقسیم می شود: سویای خوراک انسان و سویای خوراک دام که هر کدام از همان سویای خام تولید می شوند.
تفاوت سویای انسانی و سویای دامی زیاد نیست بطوری که سویایی را که بتوان برای خوراک دام استفاده کرد دامی و سویایی که برای استفاده انسان مناسب باشد انسانی می گویند، می توان گفت مهم ترین تفاوت این دو محصول در نحوه نگهداری و تاریخ مصرف آن می باشد، در واقع سویاهایی که مدت زیادی از زمان برداشت آنها گذشته است و در محیط مناسب نگهداری نشده اند برای خوراک دام بکار می روند.
سویای خوراک انسان باید بعد از برداشت در محیط و دمای مناسب و استاندارد نگهداری شود و بعد از روغن گیری سریعا بسته بندی شده و روانه بازار فروش شوند، در غیر این صورت برای مصارف انسانی مناسب نبوده و ممکن است سلامت آنها را به خطر بیندازد، برای استفاده از سویا در مصارف دامی لازم است که ابتدا به آن حرارت داد تا برای تغذیه دام مناسب شود.