۱۶ آرد از بهترین آردهای بدون گلوتن

۱۶ آرد از بهترین آردهای بدون گلوتن عنوانی است که در این مقاله به آن می پردازیم. و با آردهایی آشنا می شویم که گلوتن ندارند و مناسب افرادی هستند که مبتلا به بیماری سلیاک می باشند.

آرد یک ماده پرمصرف در بسیاری از غذاها از جمله نان، کیک ها و شیرینی ها ، دسرهای رایج و رشته فرنگی است. همچنین اغلب به عنوان غلیظ کننده در سس ها و سوپ ها نیز استفاده می شود.

اکثر محصولات از آرد سفید یا گندم تهیه می شوند.

در حالی که بسیاری افراد از مصرف آردهای سفید مشکلی ندارد، افراد مبتلا به بیماری سلیاک، حساسیت به گلوتن غیر سلیاک، یا کسانی که به دلایل دیگر از گلوتن اجتناب می کنند، نباید این دو نوع آرد را مصرف کنند.

بهترین آردهای بدون گلوتن :

آرد بدون گلوتن آرد طبیعی می باشد و امروزه در مزه‌ های متنوعی در بازار موجود می باشد .

این آردها برخلاف آردهایی مانند آرد نول ، آرد فانتزی که گلوتن بالایی دارند فاقد گلوتن می باشند.

این آردها هزاران سال است که مورد استفاده هستند و از طرفی جایگزین مناسبی برای آرد گندم و یا آرد سفید می باشند.

انواع آرد بدون گلوتن :

آردهای بدون گلوتن در چندین دسته تقسیم بندی می شوند.

آرد بدون گلوتن غلات، آرد بدون گلوتن حبوبات و بنش، آرد بدون گلوتن آجیلی، آرد بدون گلوتن انواع تخمه و دانه و حتی میوه مثل نارگیل و بادام نمونه هایی از این دسته ها می باشند.

آردهایی با تنوع بسیاری مثل آنهایی که از ریشه گیاهان به دست می‌آید همانند سیب زمینی.

با شناخت انواع آرد بدون گلوتن شما می‌توانید آرد بدون گلوتن ترکیبی خودتان را بسازید. 

انواع آرد بدون گلوتن :

۱٫ آرد گندم سیاه ( آرد باکویت )

این آرد برخلاف نامش کاملا با دانه گندم متفاوت است. 

گندم سیاه دارای عطر و طعمی قوی است که به راحتی با دیگر آردهای بدون گلوتن ترکیب می‌شود.

سرشار از پروتئین متعادل و هشت اسید آمینه غیرضروری، این آرد دارای فیبر و ویتامین B است.

آرد گندم سیاه سبک همیشه برای نانوایی مناسبت ر است.

برای افزایش عمر مفید در یک ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید.

شما می توانید آرد گندم سیاه را از طریق مجموعه صدف آرد این محصول را خریداری کنید.

نحوه استفاده: برای نانها و رولها، یک پیمانه برای هر دستورالعمل برای ایجاد طعم و بافتی شبیه به گندم، استفاده شود.

برای پختن شیرینی‌ها مثل کلوچه و پای کمتر استفاده شود.

نکته مهم: می‌تواند بر طعم و مزه شیرینی غلبه داشته باشد.

۲٫ آرد جودوسر

جو دوسر غنی از فیبر، پروتئین و مواد مغذی است و بافت و ساختار خوبی به کلوچه‌ها، نان ها و دیگر اقلام نانوایی اضافه می‌کند.

اگر آرد جو دوسر در دسترس نباشد، می‌توانید بوسیله آسیاب کردن جو دوسر در یک آسیاب قهوه تمیز یا غذاساز آن را درست کنید.

می‌توان کینوا را به جای جو دوسر کامل در اکثر دستورها جایگزین کرد.

آن را در یک ظرف کاملا در بسته در یک مکان خشک و خنک یا در فریزر نگهداری کنید.

۳٫ آرد ذرت :

آرد ذرت از آسیاب کردن دانه‌های ذرت بدست می‌آید، این آرد در انواع زرد و سفید است.

اگر آرد نرم ذرت در دسترس نیست می‌توانید آرد ذرت معمولی را در غذاساز یا آسیاب، به پودری ریز تبدیل کنید.

این آرد غنی از فیبر با کمی مزه آجیلی، منبع خوبی از فیبر، ریبوفلاوین، نیاسین، فولات، آهن و تیامین می باشد.

برای نگهداری آن را در یک ظرف دربسته در یخچال بگذارید.

نحوه استفاده: آن را با آرد بدون گلوتن دیگر مخلوط کنید، ترجیحا آرد برنج و سورگوم، گندم سیاه یا آمارانث برای نان و شیرینی.

از آن برای تورتیلا، وافل، پنکیک، نان و دسر استفاده کنید. برای نان ذرت و برای مواد سوخاری عالی است.

۴٫ آرد برنج قهوه ای یا سفید :

این آرد معمولی ترین آرد بدون گلوتن برای استفاده است. این آرد بصورت برنج قهوه‌ای (با فیبر بیشتر) و برنج سفید، عرضه می‌شود.

بافت آنها با توجه به اینکه چطور آسیاب شده باشد، ریز، متوسط یا درشت با هم فرق دارد.

آنهایی که خیلی ریز آسیاب شده برای کلوچه، بیسکویت و دیگر شیرینی‌ها استفاده می‌شود.

نوع متوسط آسیاب شده بیشتر در درسترس است، این نوع برای اکثر اقلام نانوایی مناسب است.

نوع درشت مخلوط است، برنج سفید بی مزه است. برنج قهوه‌ای کمی مزه آجیلی دارد. برنج قهوه‌ای را باید در یخچال نگهداری کرد.

نحوه استفاده: نسبتا سنگین و متراکم، آرد برنج به هنگامی که با آردهای دیگر ترکیب می‌شود، بخصوص آنهایی که پروتئین بالایی دارند به نحو بهتری برای تعادل بافت و ایجاد ساختار عمل می‌کند.

آرد برنج به تنهایی باعث خشک شدن نان و کیک می‌شود.

۵٫ آرد بادام :

این آرد سرشار از پروتئین، فیبر، ویتامین E و چربی سالم است و یک طعم شیرینی و آجیلی به نان و شیرینی اضافه می‌کند.

شما می‌توانید آرد خودتان را بصورت سفید شده و بسیار ریز در یک آسیاب قهوه بسازید.

آن را زیاد آسیاب نکنید چون در اینصورت آرد بادام به سرعت تبدیل به کره می‌شود.

آرد بادام یکی دیگر از ۱۶ آرد از بهترین آردهای بدون گلوتن می باشد.

این آرد نیز یکی آرد بادام به دو صورت با پوست و بدون پوست درست می‌شود که آرد با پوست رنگ تیره دارد و دیگری سفید رنگ است.

آرد بادام ساختار و بافت به کیک، کلوچه و کاپ کیک اضافه می‌کند. برای افرادی که نمی‌توانند جو دوسر بخورند آرد بادام را می‌توان جایگزین جودوسر در کلوچه‌های با آرد جو دوسر کرد.

نحوه استفاده: ۲۵ درصد آن را می‌توان برای آرد پایه مخلوط استفاده کرد یا حداکثر ۵۰ درصد یا بیشتر برای کیک هایی که با تخم مرغ پف می‌کنند.

نکته مهم: این آرد برای افرادی که به آجیل حساسیت دارند مناسب نیست.

به دلیل میزان چربی بالای آن، آرد بادام به سرعت فاسد می‌شود.

آن را در یک ظرف کاملا دربسته در یخچال نگه دارید و یا در فریزر در عرض چند ماه استفاده کنید.

۶٫ آرد بلوط :

یکی دیگر از بهترین آردهای بدون گلوتن آرد بلوط می باشد.

این آردها ساخته شده از شاه بلوط آسیاب شده هستند که یک مزه آجیلی وطعمی خاکی به اقلام نانوایی می‌دهند.

سرشار از فیبر با پروتئین پایین هستند و به میزان زیادی توسط نانواها و آشپزهای ایتالیایی در هر چیزی از پاستا تا کیک، پنکیک، نان و مافین استفاده می‌شود.

چون آرد شاه بلوط کم پروتئین است باید با یک آرد پر پروتئین همانند لوبیا، آمارانث یا ارد سویا مخلوط شود تا خمیر چسبندگی و انسجام داشته باشد.

این آرد را در یک ظرف دربسته در دمای اتاق نگهداری کنید.

آرد شاه بلوط در کشور ما مرسوم نیست اما در منطقه غرب ایران آرد بلوط طی چند مرحله آماده می‌شود که اغلب در گذشته به دلیل کم بودن آرد گندم در مناطق صعب العبور از آن به همراه مقداری آرد گندم یا به تنهایی برای درست کردن نان بلوط استفاده می‌شد.

نحوه استفاده: حداکثر ۲۰ درصد به مخلوط آرد بدون گلوتن اصلی اضافه شود.

نکته مهم: آرد شاه بلوط به میزان زیاد اگر استفاده شود می‌تواند یک مزه خاکی ناخوشایند ایجاد کند.

۷٫ آرد نارگیل :

آرد نارگیل یک آرد کم کربوهیدرات، سرشار از فیبر و نرم با شیرینی طعم نارگیل.

معمولا افرادی که آلرژی چندگانه دارند خیلی خوب آن را تحمل می‌کنند.

افرادی که رژیم‌های غذایی کم کربوهیدرات استفاده می‌کنند اغلب با آرد ۱۰۰ درصد نارگیل اقلام نانوایی و شیرینی را تهیه می‌کنند.

نحوه استفاده: بهترین کار استفاده ۱۵ درصدی از آن در آرد بدون گلوتن مخلوط است.

نکته مهم: مقادیر زیاد آرد نارگیل می‌تواند محصول نهایی را خیلی متراکم و سفت کند.

اگر از آرد نارگیل ۱۰۰ درصد استفاده می‌کنید، دستورالعمل هایی با تخم مرغ زیاد درست کنید تا تخم مرغها ارتفاع و فضاهای خالی در نان یا شیرینی درست کنند.

۸٫ آرد نخود :

آرد نخود و آرد نخودچی یکی از پایه‌های پخت و پز در آشپزی و نانوایی است.

این آردها از نظر فواید به میزان زیادی شبیه به آردهای لوبیاها هستند اما بدون افزودن طعم زیاد به غذاها هستند که این یک مزیت بزرگ است.

میزان بالای پروتئین منجر به ساختاری خوب برای خوراکی‌های فر بدون افزودن هیچ طعم جانبی است.

این آرد را در دمای اتاق یا یخچال می‌توانید نگه دارید.

طرز استفاده: ۳۰ درصد آرد نخود را به یک مخلوط آرد بدون گلوتن پایه اضافه کنید.

نکته مهم: آرد نخود سبز یک رنگ سبز غلیظ به محصول نهایی پخته شده می‌دهد که برای کسی که علاقمند به رنگ سبز است خوب است اما برای اقلام نانوایی که بخواهید رنگ آنها سفید باشد، مناسب نیست.

اقلام درست شده با این آرد مزه نشاسته‌ای دارند.

۹٫ آرد کینوا :

از دانه‌ای که بومی کوههای آند است و آسیاب می‌شود به دست می‌آید.

کینوا یک دانه است که طعمی دلپذیر و آجیلی دارد که شبیه به برنج وحشی است.

این آرد یکی دیگر از بهترین آردهای بدون گلوتن می باشد. خیلی راحت هضم می‌شود.

کینوا حاوی سطح بالایی از کلسیم، پروتئین، کربوهیدراتهای پیچیده، فسفر، آهن، فیبر و ویتامین‌های B است.

کنیوا پرک شده یک جایگزین عالی برای جو دوسر پرک در کلوچه‌ها، کیکها و رولها است و یک افزودنی دلنشین برای گرانولا است. آن را در یخچال یا فریزر نگهداری کنید.

نحوه استفاده: آن را با آردهای دیگر مخلوط کنید، حداکثر ۲۵ درصد از کل آرد باشد تا ارزش غذایی نان و شیرینی شما بالا برود.

۱۰٫ آرد سیب زمینی :

از سیب زمینی خشک شده، بدست می‌آید که آردی سفید زرد بسیار دانه ریز، غنی از فیبر و پروتئین است.

این آرد را می‌توان به جای صمغ زانتان یا صمغ گوار در پخت و پز بدون گلوتن استفاده کرد.

این آرد محصولات نانوایی را در دهان نرم می‌کند و بافتی لطیف می‌دهد، بخصوص برای پاستا خانگی، نانها و خمیر پیتزا.

نحوه استفاده: ۲ تا ۴ قاشق غذاخوری به هر دستوری اضافه کنید. بر این اساس استفاده از صمغ را کنار بگذارید یا کاهش دهید.

نکته مهم: 

این ماده کمی پخت را طولانی می‌کند.

آرد سیب زمینی اگر زیاد باشد یک محصول چسبناک ایجاد می‌کند. 

آرد سیب زمینی با نشاسته سیب زمینی که به مقدار بیشتری در دستورها استفاده می‌شود و ویژگی‌های پخت متفاوتی دارد، فرق دارد.

۱۱٫ آرد ارزن

یکی دیگر از بهترین آردهای بدون گلوتن آرد ارزن می باشد.

یک غذای باستانی که امکان دارد اولین غله‌ای باشد که برای دامها استفاده می‌شد.

این آرد بصورت رنگ بژ روشن یا زرد رنگ در غذاها مشخص می‌شود.

آرد ارزن به آسانی هضم می‌شود و بافتی سبک با یک شرینی ملایم و طعمی شبیه آجیل در غذا ایجاد می‌کند.

این آرد بدون گلوتن سرشار از پروتئین و فیبر و غنی از مواد مغذی است که به آردهای نانوایی بدون گلوتن اضافه می‌شود.

این آرد برای انواع نان مسطح، نانهای حجیم، پیتزا و دیگر اقلامی که حاوی مخمر هستند.

آن را در یخچال یا فریزر در یک ظرف دردار کاملا بسته نگهداری کنید.

۱۲٫ آرد آمارانث ( تاج خروس ) :

یک غذای باستانی استفاده شده بوسیله آزتکها، این آرد از دانه‌های گیاه برگ پهن آمارانث درست می‌شود.

بذرهای تاج خروس نیز برای غلات صبحانه استفاده می‌شوند که بخاطر پف آنهاست.

این آرد سرشار از پروتئین، کلسیم و آهن است، آرد تاج خروس به آرد بدون گلوتن شیرینی و نان اضافه می‌شود و کمک می‌کند تا سریعتر قهوه‌ای شوند.

آنها در یک ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید.

چگونگی استفاده: 

در دستورالعمهایی که حاوی شکر قهوه‌ای و یا شیره افرا هستند خوب عمل می‌کند.

به دلیل مزه خاص آن بهتر است آن را در حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد به مخلوط آرد بدون گلوتن اضافه کند یا بیشتز ا ز۱/۲ پیمانه در هر دستورالعمل نشود.

نکته مهم: اگر به میزان زیادی از آن استفاده شود، ممکن است نان و یا شیرینی شما طعم تلخ بگیرد و به سرعت قهوه‌ای شود.

۱۳٫ آرد سورگوم :

این آرد همچنین به نام میلو یا جوار هم شناخته می‌شود بعضی اعتقاد دارند که این آرد مزه‌ای شبیه به گندم دارد.

این آرد به صورت قرمز و سفید موجود است، کمی مزه شیرین دارد و ظاهر یک گندم کامل را برای نان و شیرینی ایفا می‌کند.

آرد سورگوم سرشار از پروتئین است، که بخش مهمی از ساختار آرد بدون گلوتن را تشکیل می‌دهد.

همچنین سرشار از فیبر، فسفر، پتاسیم، ویتامین‌های B و پروتئین و انتخابی عالی برای پنکیک، نان، مافین و کلوچه است.

آرد سورگوم برای رنگ تیره‌تر، نانهای سنگین‌تر همچون نان قهوه‌ای یا کلوچه زنجبیلی خوب است.

آن را در یک ظرف دربسته در دمای اتاق یا در یخچال نگهداری کنید.

نحوه استفاده: نباید بیشتر از ۲۵ تا ۳۰ درصد مخلوط آرد بدون گلوتن را تشکیل دهد.

نکته مهم: این آرد نسبت به سایر آردهای بدون گلوتن تیره تر است بنابراین انتخاب خوبی برای اقلام نانوایی که باید سفید به نظر بیایند نیست.

۱۴٫ گیاه تف :

اگر به مزارع گندم رفته باشید حتما این گیاه را که شبیه خوشه‌های برنج به نظر می‌رسد دیده‌اید.

این غله ریزترین غله جهان است و منبع اصلی تغذیه در اتیوپی است.

این آرد در رنگهای تیره و روشن در دسترس است.

سرشار از پروتئین، فیبر، کلسیم و یک مزه آجیلی به کلوچه‌ها، نانهای سریع، پنکیکها و وافلها می‌دهد.

ترکیب آرد تف با مونتینا در یک مخلوط آرد همه منظوره نانی سرشار از فیبر با مزه‌ای شبیه به گندم کامل ایجاد می‌کند.

این آرد را در یخچال نگهداری کنید.

نحوه استفاده: باید بیش از ۲۵ درصد در مخلوط آرد نباشد.

نکته مهم: استفاده زیاد از آن بر طعم شیرینی غلبه دارد.

۱۵٫ آرد مونتینا

از یک گیاه چند ساله هندی به نام علف برنج ساخته می‌شود، یک گیاه بومی آمریکا مورد استفاده در تغذیه قبل از معرفی ذرت بود.

اخیرا دوباره کشف شده و حالا در غرب ایالات متحده این گیاه را رشد می‌دهند.

این غله سرشار از پروتئین، غنی از فیبر مزه‌ای شبیه به گندم و بافتی خوب دارد.

مخلوط آن با آرد بدون گلوتن همه منظوره برای افزودن فیبر، مواد مغذی و پروتئین برای اقلام نانوایی خوب است.

این یک انتخاب عالی برای استفاده در اقلام شیرینی پزی تیره مثل کیکهای ادویه دار و نان زنجبیلی است.

آن را در یک ظرف در دار در یخچال نگهداری کنید.

نحوه استفاده: حداکثر ۳۰ درصد آرد مونتینا را به مخلوط آردتان برای تولید نانی با مزه‌‌ و بافتی شبیه به گندم کامل، اضافه کنید.

۱۶٫ آرد تخم کتان :

یکی دیگر از بهترین آردهای بدون گلوتن آرد تخم کتان می باشد.

آردی سرشار از فیبر و اسیدهای چرب امگا۳.

شما می‌توانید تخم کتان را در یک آسیاب قهوه تمیز آسیاب کنید. (تخم کتان کامل قابل هضم نیست).

آن را در یخچال یا فریزر نگه دارید.

نحوه استفاده:

۲ تا ۳ قاشق غذاخوری در هر دستور العمل برای اقلام نان وشیرینی استفاده کنید یا روی ماست یا غلات بپاشید تا مواد مغذی آن را بالا ببرید.

مخلوطی از آرد تخم کتان و آب گرم برای جایگزینی تخم مرغ در شیرینی بدون تخم مرغ استفاده می‌شود.

نکته مهم:

 آرد تخم کتان یک ظاهر پوسته دار در محصولات نانوایی تولید می‌کند.

تخم کتان یا آرد تخم کتان بر بعضی از افراد اثر ملین دارد. آن را به آرامی به رژیم غذایی‌تان وارد کنید.

در این مقاله در رابطه با ۱۶ آرد از بهترین آردهای بدون گلوتن صحبت کردیم. و سعی کردیم شما را با نحوه استفاده هر کدام از این آردها نیز آشنا کنیم.

7 thoughts on “۱۶ آرد از بهترین آردهای بدون گلوتن

  1. الهام says:

    مچکرم از نویسنده وتهیه کننده این متن بسیار آموزنده و کامل باجزئیات مهم خدا خیرتون بده با تحقیق و اگاهی شما مردم رو به سمت دانا بودن راهنمایی میکنید زحمتتون میلیاردها اثر خوب بر زندگی مردم و مطمئنن خودتون میگذاره هرکس همونی رو برداشت میکنه ک میکاره

  2. علی نصرتی says:

    سلام صبح تون بخیر و شادی ، عالی بود. من از گلوتن رنج میبرم ، و به سبوس هم نیاز شدید دارم ، خدا خیرتان بدهد ، و آنچه لازم داشتم یافتم گندم سیاه، موفق باشید و سربلند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.