مضرات آرد نول چیست ؟

 تقریبا در آشپزخانه هر خانه ای یک کیسه کوچک آرد نول در یکی از قفسه ها وجود دارد.

کیکی برای بچه ها، حلوا برای مواقع خاص، انواع شیرینی و کلوچه و گاهی ترکیبی در کتلت و کوکو از جمله مواردی است که عامل مصرف آرد سفید است.

آرد نول از گندم به دست می آید که این دانه خوراکی شامل سه قسمت اصلی است: جوانه یا گیاهک که در داخل دانه گندم قرار دارد، اندوسپرم که همان مغز و قسمت اصلی و نشاسته ای دانه محسوب می شود و سبوس که پوسته بیرونی دانه است.

برای تولید آرد سفید جوانه گندم و بیشتر لایه بیرونی یعنی سبوس را طی مراحل مختلفی جدا می کنند.

یعنی در واقع قسمت های اصلی و مغذی دانه جدا می شود و فقط نشاسته یا کربوهیدرات آن باقی می ماند.

آرد هر چه سفیدتر باشد نشاسته بیشتر و مواد مغذی کمتری دارد.

شاید آرد نول ظاهر زیبا و طعم خوشمزه ای به نان یا شیرینی بدهد ولی به دلیل کم بودن و به عبارتی عدم وجود سبوس ضررهایی نیز دارد.

دسته بندی آرد گندم :

آرد گندم طی استاندارد بین المللی به آرد ۷ درصد، ۱۲ درصد، ۱۵ درصد، ۱۸ درصد، ۲۱ و ۲۳ درصد تقسیم بندی می شود.

هر چه آرد تیره تر باشد سبوس بیشتر و در نتیجه فیبر و مواد مغذی بیشتری دارد.

در واقع درصدی که نام آرد با آن ذکر می شود میزان سبوس گیری را نشان می دهد.

یعنی آرد ۷ درصد فقط ۷ درصد سبوس آن گرفته شده و مابقی در آرد باقی می ماند.

پس هر چه سبوس بیشتری از آرد گرفته شود مثل آرد ۲۳ درصد آرد سفید تر و ارزش غذایی آن کمتر است.

در ادامه مضرات آرد نول را با هم بررسی می کنیم.

از مضرات آرد نول می توان به سبوس گیری بالا و در نتیجه به کم بودن میزان فیبر موجود در آن اشاره کرد.
مضرات آرد نول

مضرات آرد نول :

آرد نول با وجود بافت فوق العاده ای که در محصولات ایجاد می کند اما دارای مضراتی نیز می باشد

فیبر بسیار کم :

امروزه دیگر کسی نیست که از فواید تغذیه ای و مزایای سلامتی فیبر برای بدن اطلاع نداشته باشد.

فیبر عامل مهمی برای سلامتی دستگاه گوارش و جلوگیری از سرطان است.

آرد سفید به دلیل جدا شدن جوانه و سبوس تقریبا فیبر ندارد.

در واقع آرد خالص دارای نشاسته و کربوهیدرات و بدون هیچ ماده تغذیه ای است.

پس به راحتی در معرض چاقی، دیابت نوع ۲، افزایش چربی خون، بیماری های قلبی و خطر سکته قرار می گیرید.

آنتی اکسیدان بسیار کم :

هر چه قدر جوانه گندم و سبوس حاوی آنتی اکسیدان و فیبر، اسید فولیک و اسید کافئیک Caffeic acid و اسید فیتیک Phytic acid، ویتامین E و سلنیوم است.

آرد سفید هیچ کدام از این مواد ضروری را ندارد یا به میزان بسیار کمی دارد. آنتی اکسیدان ماده اصلی ضد سرطان است.

ویتامین E باعث سلامت پوست و چشم و اسید فولیک باعث بازسازی سیستم عصبی و رفع کم خونی می شود.

وقتی این مواد را دریافت نکنید استرس اکسیداتیو در بدن مکرر رخ می دهد.

که منجر به بیماری های مزمن و دوره ای می شود.

هر چند بعضی از کارخانجات، مواد تغذیه ای مثل آهن یا ویتامین D را به آرد اضافه می کنند.

ولی تحقیقات نشان داده است این مواد درنتیجه حرارت از بین می روند و فقط ۳۰ درصد آن ها جذب بدن می شود.

و در عین حال هر ماده ای که به طور طبیعی مصرف شود و نه با اضافه کردن مصنوعی تاثیر طولانی مدت بیشتری دارد.

افزایش اشتها :

یکی دیگر از مضرات آرد نول و محصولات تولید شده از آن عدم رفع اشتها و گرسنگی همیشگی است.

از آن جا که آرد سفید از نشاسته تشکیل شده است که یک کربوهیدرات ساده است.

در نتیجه به راحتی در معده هضم می شود و در مدت زمان کمی احساس گرسنگی می کنید.

تمایل بیشتر به خوردن غذا در نتیجه اشتهای کاذب و کمبود انرژی می باشد، منجر به خوردن بیشتر و در نتیجه چاقی می شود.

بروز و تشدید بیماری های التهابی با آرد نول :

در ادامه مضرات آرد نول هر نوع التهابی در بدن مثل انواع حساسیت ها، آرتریت، درد مفاصل و حتی ناراحتی های گوارشی که با استرس اکسیداتیو دست در دست هم دارند، در نتیجه استفاده از آرد سفید بدتر می شود.

این بیماری ها بعد از مدتی به بیماری های مزمن و دوره ای تبدیل می شوند.

اگر این بیماری ها را در ابتدای راه به راحتی می توان کنترل کرد که مصرف آرد سفید مانع از این کار می شود.

آرد کامل یا آرد غلات کامل تاثیر برعکس دارد.

یعنی با مصرف آرد کامل که سبوس و جوانه گندم دارد شما نه تنها بیماری هایتان تشدید نمی شود.

بلکه در بسیاری موارد درمان هم می شود.

چون با مصرف آرد کامل آنتی اکسیدان و مواد معدنی و ویتامین هم دریافت می کنید.

برخی دیگر از مشکلات استفاده از آرد نول :

علاوه بر مضرات آرد نول ، برخی مشکلات دیگر وجود دارد که در زمان استفاده از آرد نول با آن رو به رو می شوید.

پایین بودن ماندگاری :

  • آرد نول به دلیل حضور روغن‌ها و چربی‌ها در پوست دانه، ممکن است ماندگاری کمتری نسبت به آرد سفید داشته باشد. این امر به این دلیل است که چربی‌ها باعث می‌شوند تا آرد زودتر فاسد شود.

سختی در تهیه محصولات مخصوص با آرد سفید :

  • آرد نول به دلیل حضور پوست دانه، ممکن است باعث سختی در تهیه برخی از محصولات مانند نان‌ها و شیرینی‌ها شود.

و نکته آخر :

هنگام خرید نان توجه کنید که نان بسیار سفید نباشد.

هر چه نان تیره تری بخرید نان سالم تری به خانه برده اید.

سعی کنید از مواد غذایی تولید شده مثل انواع کیک، کلوچه، باقلوا و اقلام مشابه کمتر استفاده کنید.

چون بهترین کیک ها و شیرینی ها و باقلواها فقط با آرد سفید امکان تولید آن وجود دارد.

گاهی از آردهای رژیمی مثل آرد جو، آرد چاودار، آرد بادام، آرد نخودچی استفاده کنید.

با استفاده از این آردها علاوه بر استفاده از مواد مغذی تنوعی هم به غذایتان می دهید.

در صورتی که امکانش را دارید می توانید از دستگاه های تولید نان خانگی کمک بگیرید.

در این صورت می توانید بهترین آرد را تهیه کنید و با گیاهان و دانه های روغنی یا انواع آجیل؛ نان های خوشمزه ای در خانه تهیه کنید و هر روز با عطر نان تازه از خواب بیدار شوید.

صدف آرد :

شما می توانید از طریق مجموعه صدف آرد تمام انواع آردهای مورد نیاز خود را تهیه کنید.

از آردهای نول، فانتزی گرفته تا انواع آردهای رژیمی مانند آرد چاودار، آرد جودوسر و انواع آرد بدون گلوتن را تهیه نمایید.

شماره تماس مدیریت:    ۰۹۱۲۱۶۴۲۵۶۱

شماره واتس آپ:          ۰۹۳۸۷۰۷۲۵۲۹

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.