روش نگهداری آرد از جمله مسائلی می باشد که بسیاری از خریداران در زمان خرید انواع آرد نگران این موضوع هستند.
آردها یا به صورت تصفیه شده و یا آرد غلات کامل تولید می شوند.
در نگهداری هر یک از آن ها لازم است تا چند نکته را بخاطر بسپارید.
آرد یکی از اصلی ترین مواد خوراکی می باشد که همواره در طول تاریخ جزء اصلی مواد انبار شده بوده است.
اگر به درستی نگهداری شود تا مدت طولانی دوام میآورد.
به خاطر داشته باشید که همواره جای خنک و تاریک برای نگهداری آرد محیط مناسبی می باشد.
اما می توانید آن را در یک ظرف محکم و غیرقابل نفوذ در برابر هوا هم به خوبی نگهداری کنید.
برای اینکه بتوانید طعم تازگی آرد را حفظ کنید، آن را به مقدار کمتری خریداری کنید.
اما هنگامی که نیاز دارد تا آرد را به مقدار زیاد تهیه کنید، برای ماندگاری بهتر آن چند نکته مربوط به نگهداری را حتما انجام دهید.
در این قسمت سعی داریم تا شما را بیشتر با روش نگهداری آرد آشنا کنیم.
و اطلاعاتی برای افزایش ماندگاری انواع آردها، چگونگی تشخیص آرد تازه از کهنه در اختیار شما قرار دهیم.
روش نگهداری آرد:
روش نگهداری آرد تصفیه شده:
آردهای تصفیه شده شامل آردهای همه منظوره، آرد سفید، آرد نان و آرد کیک هستند.
تولیدکنندگان این آردها سبوس و جوانه را از گندم برمیدارند تا آرد تصفیه شده را از آندوسپرم تهیه کنند.
این فرآیند، آردی با بافت ریز، نرم و رنگ روشن یا سفید تولید میکند.
این آردها میزان روغن کمی دارند. در اصل این روغن باعث از بین رفتن آرد در هنگام اکسید شدن میشود.
بنابراین باید گفت نسبت به آرد غلات کامل و سایر انواع آردها پایدارترند و ماندگاری بیشتری دارند.
یک روش جالب:
وقتی آرد را از فروشگاه به خانه آوردید، آن را به مدت ۴۸ ساعت در فریزر قرار دهید.
به این ترتیب هر نوع تخم حشره یا شپشی را که ممکن است در بستهبندی آرد وجود داشته باشد، از بین می رود.
سپس آرد را از بسته بندی فروشگاه خارج کنید.
به یک ظرف مخصوص غذا (پلاستیکی یا شیشهای) با درپوش محکم منتقل کنید.
این کار باعث جلوگیری از ورود رطوبت به داخل ظرف و خارج شدن حشرات و سایر آفات میشود.
همچنین مانع از انتقال بو و طعم سایر مواد غذایی یا محصولات ذخیره شده در فریزر به آرد می شود.
به یاد داشته باشید آردهای همه منظوره و دیگر آردهای تصفیه شده را در مکانی خشک و خنک و به دوراز نور خورشید نگهداری کنید.
آرد تصفیه شده در شرایط مناسب تا یک سال در انبار سالم میماند.
برای نگهداری طولانی تر، یا در آب وهوای گرم، آرد را در فریزر قرار دهید.
در این صورت این آرد ها میتوانند تا دو سال هم دوام بیاورند.
سرما تأثیر محسوسی بر روی بافت آرد نمیگذارد، بنابراین میتوانید به راحتی مقدار آرد موردنیاز خود را با قاشق بردارید، اما بگذارید آرد قبل از استفاده برای رسیدن به بهترین نتیجه، به ویژه هنگام پخت، به دمای اتاق برسد.
روش نگهداری آرد غلات کامل و آردهای خاص:
آرد غلات کامل شامل آرد گندم کامل، جو، جو دوسر، برنج، چاودار، مغز (مانند آرد بادام) و دانه است.
آردهای غلات کامل حاوی سبوس و جوانه به همراه آندوسپرم هستند که ازنظر فیبر و مواد مغذی غنی می باشند.
این آردها سریع تر از دیگر آردها از بین میروند.
زیرا سبوس و جوانه حاوی روغنهایی هستند که با اکسید شدن آنها طعم آرد بد میشود.
قبل از اینکه آرد غلات کامل را به هر ظرف محکم و غیرقابل نفوذ دیگری در برابر هوا انتقال دهید،آن را به مدت ۴۸ ساعت فریز کنید.
سپس آن را تا شش ماه در یخچال یا حداکثر یک سال در فریزر نگهداری کنید.
میزان بالای روغنهای طبیعی در آرد گندم کامل و سایر آردهای خاص باعث میشود که در دمای اتاق به سرعت فاسد شوند.
موارد خراب شدن آرد:
حشرات:
حشرات موجود در آرد و سایر غلات را شپش مینامند.
اگر آنها را در آرد دیدید به احتمال زیاد از بسته بندی آرد از فروشگاه به خانه آمدهاند.
شپشهای ماده درون مغز دانه غلات تخمگذاری میکنند. بین یک تا پنج ماه بعد شپشها از تخمها بیرون میآیند.
هر سطح قهوهای بالای آرد نشان دهندهی تخم شپش است.
اگر مطمئن نیستید مقداری از آرد مایل به قهوهای را بین انگشتان خود بمالید. اگر بوی نعنا مانندی حس کردید، پس آرد شما آلوده شده است.
همچنین میتوانید آرد مشکوک را تا لبه یک لیوان پرکرده و به کمک چاقو یک سطح صاف روی آن درست کنید.
آرد را برای چند ساعت در معرض نور آفتاب بگذارید.
اگر سطح صاف روی لیوان شکسته به نظر برسد، میتوانید تصور کنید که حشرات به اطراف حرکت میکنند. آرد را دور بریزید.
بوی بد:
بوهای تند به این دلیل به وجود میآیند که چربیهای موجود در آرد غلات کامل در معرض هوا و رطوبت اکسید میشوند.
باگذشت زمان، نگهداری نامناسب آرد باعث از بین رفتن تازگی و طراوت آن میشود، بر نتیجهی پخت تأثیر میگذارد و حتی ممکن است شما را مریض کند.
اگر آرد شما بوی کپک زدگی میدهد، آن را دور بریزید.
تشخیص آرد تازه:
بر روی پلاستیک یا ظرف شیشهای آرد خود یک برچسب بچسبانید و نوع آرد و تاریخ خرید آن را بنویسید.
با این کار میتوانید سن آرد خود را ردیابی کرده و در زمان مناسب تازگی آن را بررسی کنید.
برای تعیین کیفیت آرد در انباری خود این دستورالعملها را دنبال کنید:
- آردهای تصفیه شده مانند آردهای همه منظوره، آرد شیرینی پزی و آرد پفکی تا دو سال تازه میمانند. به حس بویایی خود اعتماد کنید تا تعیین کنید که آیا آردها تازگی خود را ازدستدادهاند یا نه. آرد خراب بوی تند و نامطبوعی میدهد.
- آردهای آجیل ها یا دانه ها مانند بادام، کتان و کنف در فریزر بهتر میمانند. در صورت نگهداری در فریز تا یک سال دوام میآورند. طعم سوختگی یا تلخ، نشاندهندهی فاسدشدن آرد است.
- آردهای غلات کامل (سبوسدار) مانند گندم و جو خیلی سریعتر خراب میشوند. ماندگاری آنها ۳ تا ۶ ماه است. آنها را در یخچال نگه دارید و قبل از استفاده تاریخ انقضای آنها را بررسی کنید. بوی غیرعادی نشاندهندهی این است که ممکن است زمان دور ریختن آنها باشد.
در آخر، بستههای آرد تازه و کهنه را باهم ترکیب نکنید. زیرا این کار باعث میشود تا ماندگاری آرد تازه کاهش یابد.
صدف آرد:
ما در صدف آرد آرد هایی تازه، سالم و با کیفیت عالی را در اختیار مشتریان خود قرار می دهیم.
انواع آرد در صدف آرد به صورت خرده و عمده به فروش می رسد.
از مطالب مفید و جامعتون سپاسگزارم
از توجه شما سپاسگزاریم
ممنون مطالب موزنده ای بود.
ممنون از وقتی که برای مطالعه گذاشتید..
سلام
این آرد فانتزی ک دارین چند درصد سبوس گیری شده ؟ مناسب نان فانتزی هست؟
با سلام
آرد فانتزی بین ۲۲ تا ۲۳% سبوس گیری شده و مناسب نانهای حجیم و نیمه حجیم مانند نان های فانتزی می باشد.
سلام
من از نانوایی که نان لواش می پزه ده کیلو آرد خریدم … می خواستم ببینم این آرد جزو آرد تصفیه شده حساب میشه یا آرد کامل ؟
با تشکر
با سلام
آرد لواش به میزان ۱۵% سبوس گیری میشه و بعنوات آرد گندم کامل محسوب نمیشه… آرد گندم کامل آردی هستش که ۱۰۰% سبوس داخلش حفظ بشه..
سلام
با تشکر از پاسخ
منظورتان این است که آرد لواش ۸۵ درصد سبوس داخلش هست ؟
اگر زحمت نیست درصد سبوس در سه نوع آرد دیگه را هم بفرمایید … یعنی بربری و تافتون و سنگک
با سلام
بله ۸۵% از سبوس داخل آرد حفظ میشه
آرد سنگک ۱۲%
آرد لواش و تافتون ۱۵%
آرد بربری ۱۸%
آرد مخصوص نان های حجیم و نیمه حجیم ۲۱ تا ۲۳%
ارد نول مخصوص کیک و شیرینی، باقلوا و خمیر پیتزا بین ۲۷ تا ۳۳%
سلام
خیلی ممنون … اطلاعات با ارزشی بود .
من فکر میکردم بین این نان ها از لحاظ سبوس اختلاف زیادی باشه ولی اینجور که این اعداد نشون میده تفاوت عمده ای بین چهار نان اصلی نیست .
سلام
یک سوال دیگه که اگه پاسخ دهید ممنون میشم اینکه :
آیا آرد این چهار نان اصلی غیر از مقدار سبوس از لحاظ دیگه ای مثل کیفیت و مواد افزودنی با هم فرقی دارند ؟
یا همه اشون آرد گندم هستند و فقط سبوسشون با هم فرق داره ؟
سلام
آیا بین آرد این چهار نان اصلی غیر از درصد سبوس اختلاف دیگری از لحاظ کیفیت ، خاصیت و یا مواد افزودنی وجود دارد ؟ … منظورم آرد هست نه خود نان
با تشکر پیشاپیش
با سلام
نوع گندم و منطقه ای که گندم در آن کشت میشه تاثیر زیادی بر کیفیت آرد حاصله داره. این آردها از لحاظ میزان گلوتن ، رطوبت و موارد دیگه ممکن هستش با توجه به منطقه ای که کشت و برداشت شدن نیز با هم تفاوت داشته باشن.
با سلام، برای نگهداری طولانی مدت آرد تکنیکی دیدم که مطمئن نیستم مواد مغذی آرد در طولانی مدت حفظ میشه یا نه، به این صورت که آردها را در ظرف های شیشه ایی استریل ریخته و به مدت ۹۰ دقیقه با دمای ۱۰۰ درجه حرارت داده بعد از سرد شدن درب آن را بسته و به مدت طولانی نگهداری میشه، و سوال من این است آیا مواد مغذی آرد سالم میمونه؟
سلام ممنونم از مطالب خوب و اموزنده شما موفق و پیروز باشید.
با سلام و سپاس از توجه شما
سلام مطالبتان مفیدبود سوالی داشتم شمافروش حضوری هم دارید ? اگربله ادرس دقیق بفرمایید
سلام
با سپاس از توجه شما
فروشگاه ما اینترنتی هستش و از کرج برای همه جا ارسال داریم.