صدف آرد
خانه / آرد / آرد چاودار / دانه چاودار چیست؟ و از آن چه می دانید؟

دانه چاودار چیست؟ و از آن چه می دانید؟

دانه چاودار چیست؟ چه فرقی با گندم دارد؟ و نکاتی که در رابطه با دانه چاودار باید بدانید.

دانه چاودار چیست؟ و چه فرقی با گندم دارد؟
دانه چاودار

دانه چاودار چیست؟

در پاسخ به این سوال که دانه چاودار چیست؟ ابتدا باید با شکل ظاهری آن آشنا شویم.

چاودار یکی از دانه های غلات است و با گندم و جو ارتباط نزدیک دارد. این دانه خودعقیم و دگرگشن می باشد.چاودار

این محصول در اروپای شرقی محبوب است.

این دانه نیز مانند سایر غلات شامل آندوسپرم، جنین و سبوس می باشد.

 بیشتر محصول چاودار جهان از اروپای مرکزی و شرقی، از جمله روسیه، لهستان و آلمان است.

چاودار همچنین در کانادا، مناطقی از آسیا و برخی از مناطق ایالات متحده کاشته می شود.

بیشتر کشاورزان بذر چاودار را در فصل زمستان می کارند و در بهار محصول خود را برداشت می کنند.what is rye?

خوشه های دراز و برگ های پهن. از گندم تیره تر و کشیده تر می باشد
شکل ظاهری دانه چاودار

شکل ظاهری دانه چاودار:

دانه چاودار خوشه های دراز و برگهای پهن دارد. نسبت به دانه گندم تیره تر، درازتر و کشیده تر است. این گیاه از تیره غلات می باشد.

دارای ساقه های گره دار است و ساقه های آن حدود ۶۰ تا ۲۰۰ سانتيمتر ارتفاع دارد.

گياه چاودار دارای سنبله است. اين گياه جزو گياهان دگر گشنی طقبه بندی می شود.

این دانه دارای چند گونه است. مهمترین گونه آن که در نقاط مختلف دنیا کشت می گردد، چاودار زراعتی می باشد

چاودار از غلات مغذی و متعلق به خانواده گندم و جو است.

چاودار از نظر شکل مابین گندم و جو دو سر است. رنگ کدر خاک آلود دارد. فاقد پوسته (هال) می باشد.

چاودار مقاومترین غله به سرماست. با شرایط آب و هوایی نامساعد و خاک‌های فقیر غیرحاصلخیز و شنی سازگاری نشان می‌دهد.

چاودار بعنوان یک غله انتخاب بسیار مناسبی از گیاهان پوششی زمستانه است.

بدلیل اینکه سریعا رشد نموده وسطح خاک را می پوشاند، این امر موجب حفظ خاک می گردد.

دارای ریشه ای عمیق است که در زراعتهای یکساله از متراکم شدن وفشرده شدن خاک جلوگیری می کند.

دانه هايش برای تهيه آرد و نان به كار می رود. بعد از پاسخ به این سوال که دانه چاودار چیست؟ سعی داریم تا زمان کشت، آب و هوا و موارد استفاده از آن را بررسی کنیم.

زمان کشت دانه چاودار:

گونه‌های سردسیری غلات (گندم، جو و چاودار) در فصل پاییز، زمستان و اوایل بهار کشت شده و در اواسط تا اواخر تابستان هم برداشت می‌شوند.

گونه‌های گرمسیری غلات (برنج، ذرت، ذرت خوشه‌ای و ارزن) نیز با توجه به شرایط آب و هوایی در اواخر بهار یا اوایل تابستان کشت شده و اواخر تابستان یا اوایل پاییز هم برداشت می‌شوند.

آب و هوا:

چاودار در مناطق كوهستانی و سردسير كشت می شود.

به شكلي كه مي توان در بعضي مناطق تا ارتفاع ۲۴۰۰ اين گياه را كاشت.

تحمل سرمای چاودار زياد است. به نحوی كه تا سرمای ۴۰ درجه زير صفر را تحمل می كند.

حداقل رطوبت لازم براي چاودار ۴۲٫۵% است. حداقل دما برای جوانه زنی چاودار ۳ تا ۵ درجه سانتیگراد است.

آب مورد نياز چاودار بيشتر از گندم است يعنی برای توليد يك كيلو گرم ماده خشك چاودار نياز به ۶۳۴ ليتر آب می باشد.

خاک:

براي رشد و نمو احتياح به خاك قوی ندارد. بيشتر در زمين هایی که خشك و آهكی هستند می رويد. 

معمولا در خاكهای شنی و كم عمق كه گندم رشد خوبی ندارد، كاشت مي شود.

طبيعی است كه چاودار در خاك های قوی رشد خوبی دارد.

با خاك های اسيدی تا PH=5.5 نيز مشكلی ندارد. گردش زراعی چاودار مثل گندم است. كشت چاودار در شهريور ماه انجام می شود.

سیستم ریشه ای قوی و وسیع چاودار موجب جذب عناصر غذایی از اعماق خاک می گردد. در زراعت های بدون شخم موجب کنترل علف هرز نیز می گردد .

نان چاودار

موارد مصرف دانه چاودار:

چاودار به عنوان غذا در بسیاری از فرهنگ های سراسر جهان مصرف شده است. دانه چاودار خواص بسیار زیادی دارد.خواص دانه چاودار

در فرهنگ امروز، چاودار را می توان به اشکال مختلف یافت، از جمله:

آرد چاودار:

مانند آرد گندم  در مصارف مختلف پخت از جمله نان ساندویچ ، نان حجیم و نیمه حجیم استفاده می شود.

آرد چاودار به دلیل کم بودن گلوتن و سرشار از فیبر محلول ، ارزشمند است.what is rye

نان چاودار:

نان چاودار آلمانی غلات کامل یک ماده غذایی خوشمزه به حساب می آید و اغلب برای ساندویچ پاسترامی استفاده می شود.

بلغورچاودار:

چاودار سبوس دار در غلات صبحانه و انواع کالاهای پخته شده ظاهر می شود. دانه چاودار در بسیاری از آشپزی ها و غذاخوری ها استفاده می شود.

 ویسکی چاودار:

ویسکی چاودار یک نوع تنوع شدید در ویسکی سنتی است. که در غیر این صورت از جو، ذرت یا گندم تهیه می شود. از جمله پرفروش ترین ویسکی های چاودار می توان به جک دانیلز ، ریتنهاوس و بولیت اشاره کرد.

آبجو چاودار:

آبجو چاودار جایگزین چاودار جو سنتی است. روگنبایر باواریایی نوعی آبجو است که حاوی ۶۰٪ مالت چاودار است. 

خوشه چاودار نسبت به گندم تر تیزتر و کشیده تر می باشد.
سنبله چاودار

چاودار سرشار از املاح:

چاودار نوعی گیاه غله ای است که از سوریه، ارمنستان و ایران منشاء می گیرد.

به گزارش ehow، این گیاه می تواند جایگزین ارزش مندی برای گندم باشد.

این گیاه حاوی سدیم، پتاسیم، منگنز، کلسیم، منیزیم، آهن، روی، مس، کرم، فسفر،بور، ید، ویتامین های B و اسیدآمینه است.

این عناصر روند هاضمه را طولانی تر میکنند و تاثیر ضدسرطانی دارند.

علت کم بودن دانه چاودار:

از علت های كم بودن کشت دانه چاودارمی توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱٫ عدم استفاده از آرد چاودار در بسیاری از نانوایی ها.

۲٫ به علت مقاومت به سرما در كشورهای گرم سير توجه ای به آن نمی شود. ريشه چاودار مثل گندم سطحی است و در خاك اندكی بيش تر از گندم توسعه می يابد.

صدف آرد:

در این قسمت سعی کردیم تا به این سوال دانه چاودار چیست؟  پاسخ دهیم. و اطلاعاتی کامل را در رابطه با دانه چاودار برای شما ارائه دهیم.

ما دانه چاودار را در مجموعه خود به صورت خرده و عمده در اختیار مشتریان عزیز قرار می دهیم. برای تهیه دانه چاودار و کسب تطلاعات بیشتر می توانید با ما تماس بگیرید.

شماره تماس مدیریت:   ۰۹۱۲۱۶۴۲۵۶۱  

شماره تماس:         ۰۲۶۳۲۲۴۱۸۹۰

کانال اینستاگرام:  lavazem_ghanadi_iran   /  sadafard.ir

جهت خرید و فروش این محصول میتوانید با ما در ارتباط باشید:
مجتبی قلیخانی
راه های ارتباطی:
شماره موبایل: 09121642561
آدرس کانال: lavazemghanadiiran@
پست الکترونیکی: mojtaba_gholikhani@yahoo.com

درباره ی admin

مطلب پیشنهادی

آرد چاودار؛ احساس سیری

یکی دیگر از فواید نان پخته شده با آرد چاودار احساس سیری است. این احساس سیری به دلیل وجود فیبر موجود در دانه چاودار می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید