دانه چاودار چیست؟ چه فرقی با گندم دارد؟ و نکاتی که در رابطه با دانه چاودار باید بدانید.

دانه چاودار چیست؟
در پاسخ به این سوال که دانه چاودار چیست؟ ابتدا باید با شکل ظاهری آن آشنا شویم.
چاودار یکی از دانه های غلات است و با گندم و جو ارتباط نزدیک دارد. این دانه خودعقیم و دگرگشن می باشد.چاودار
این محصول در اروپای شرقی محبوب است.
این دانه نیز مانند سایر غلات شامل آندوسپرم، جنین و سبوس می باشد.
بیشتر محصول چاودار جهان از اروپای مرکزی و شرقی، از جمله روسیه، لهستان و آلمان است.
چاودار همچنین در کانادا، مناطقی از آسیا و برخی از مناطق ایالات متحده کاشته می شود.
بیشتر کشاورزان بذر چاودار را در فصل زمستان می کارند و در بهار محصول خود را برداشت می کنند.what is rye?

شکل ظاهری دانه چاودار:
دانه چاودار خوشه های دراز و برگهای پهن دارد. نسبت به دانه گندم تیره تر، درازتر و کشیده تر است. این گیاه از تیره غلات می باشد.
دارای ساقه های گره دار است و ساقه های آن حدود ۶۰ تا ۲۰۰ سانتیمتر ارتفاع دارد.
گیاه چاودار دارای سنبله است. این گیاه جزو گیاهان دگر گشنی طقبه بندی می شود.
این دانه دارای چند گونه است. مهمترین گونه آن که در نقاط مختلف دنیا کشت می گردد، چاودار زراعتی می باشد
چاودار از غلات مغذی و متعلق به خانواده گندم و جو است.
چاودار از نظر شکل مابین گندم و جو دو سر است. رنگ کدر خاک آلود دارد. فاقد پوسته (هال) می باشد.
چاودار مقاومترین غله به سرماست. با شرایط آب و هوایی نامساعد و خاکهای فقیر غیرحاصلخیز و شنی سازگاری نشان میدهد.
چاودار بعنوان یک غله انتخاب بسیار مناسبی از گیاهان پوششی زمستانه است.
بدلیل اینکه سریعا رشد نموده وسطح خاک را می پوشاند، این امر موجب حفظ خاک می گردد.
دارای ریشه ای عمیق است که در زراعتهای یکساله از متراکم شدن وفشرده شدن خاک جلوگیری می کند.
دانه هایش برای تهیه آرد و نان به کار می رود. بعد از پاسخ به این سوال که دانه چاودار چیست؟ سعی داریم تا زمان کشت، آب و هوا و موارد استفاده از آن را بررسی کنیم.
زمان کشت دانه چاودار:
گونههای سردسیری غلات (گندم، جو و چاودار) در فصل پاییز، زمستان و اوایل بهار کشت شده و در اواسط تا اواخر تابستان هم برداشت میشوند.
گونههای گرمسیری غلات (برنج، ذرت، ذرت خوشهای و ارزن) نیز با توجه به شرایط آب و هوایی در اواخر بهار یا اوایل تابستان کشت شده و اواخر تابستان یا اوایل پاییز هم برداشت میشوند.
آب و هوا:
چاودار در مناطق کوهستانی و سردسیر کشت می شود.
به شکلی که می توان در بعضی مناطق تا ارتفاع ۲۴۰۰ این گیاه را کاشت.
تحمل سرمای چاودار زیاد است. به نحوی که تا سرمای ۴۰ درجه زیر صفر را تحمل می کند.
حداقل رطوبت لازم برای چاودار ۴۲٫۵% است. حداقل دما برای جوانه زنی چاودار ۳ تا ۵ درجه سانتیگراد است.
آب مورد نیاز چاودار بیشتر از گندم است یعنی برای تولید یک کیلو گرم ماده خشک چاودار نیاز به ۶۳۴ لیتر آب می باشد.
خاک:
برای رشد و نمو احتیاح به خاک قوی ندارد. بیشتر در زمین هایی که خشک و آهکی هستند می روید.
معمولا در خاکهای شنی و کم عمق که گندم رشد خوبی ندارد، کاشت می شود.
طبیعی است که چاودار در خاک های قوی رشد خوبی دارد.
با خاک های اسیدی تا PH=5.5 نیز مشکلی ندارد. گردش زراعی چاودار مثل گندم است. کشت چاودار در شهریور ماه انجام می شود.
سیستم ریشه ای قوی و وسیع چاودار موجب جذب عناصر غذایی از اعماق خاک می گردد. در زراعت های بدون شخم موجب کنترل علف هرز نیز می گردد .

موارد مصرف دانه چاودار:
چاودار به عنوان غذا در بسیاری از فرهنگ های سراسر جهان مصرف شده است. دانه چاودار خواص بسیار زیادی دارد.خواص دانه چاودار
در فرهنگ امروز، چاودار را می توان به اشکال مختلف یافت، از جمله:
آرد چاودار:
مانند آرد گندم در مصارف مختلف پخت از جمله نان ساندویچ ، نان حجیم و نیمه حجیم استفاده می شود.
آرد چاودار به دلیل کم بودن گلوتن و سرشار از فیبر محلول ، ارزشمند است.what is rye
نان چاودار:
نان چاودار آلمانی غلات کامل یک ماده غذایی خوشمزه به حساب می آید و اغلب برای ساندویچ پاسترامی استفاده می شود.
بلغورچاودار:
چاودار سبوس دار در غلات صبحانه و انواع کالاهای پخته شده ظاهر می شود. دانه چاودار در بسیاری از آشپزی ها و غذاخوری ها استفاده می شود.
ویسکی چاودار:
ویسکی چاودار یک نوع تنوع شدید در ویسکی سنتی است. که در غیر این صورت از جو، ذرت یا گندم تهیه می شود. از جمله پرفروش ترین ویسکی های چاودار می توان به جک دانیلز ، ریتنهاوس و بولیت اشاره کرد.
آبجو چاودار:
آبجو چاودار جایگزین چاودار جو سنتی است. روگنبایر باواریایی نوعی آبجو است که حاوی ۶۰٪ مالت چاودار است.

چاودار سرشار از املاح:
چاودار نوعی گیاه غله ای است که از سوریه، ارمنستان و ایران منشاء می گیرد.
به گزارش ehow، این گیاه می تواند جایگزین ارزش مندی برای گندم باشد.
این گیاه حاوی سدیم، پتاسیم، منگنز، کلسیم، منیزیم، آهن، روی، مس، کرم، فسفر،بور، ید، ویتامین های B و اسیدآمینه است.
این عناصر روند هاضمه را طولانی تر میکنند و تاثیر ضدسرطانی دارند.
علت کم بودن دانه چاودار:
از علت های کم بودن کشت دانه چاودارمی توان به موارد زیر اشاره کرد:
۱٫ عدم استفاده از آرد چاودار در بسیاری از نانوایی ها.
۲٫ به علت مقاومت به سرما در کشورهای گرم سیر توجه ای به آن نمی شود. ریشه چاودار مثل گندم سطحی است و در خاک اندکی بیش تر از گندم توسعه می یابد.
صدف آرد:
در این قسمت سعی کردیم تا به این سوال دانه چاودار چیست؟ پاسخ دهیم. و اطلاعاتی کامل را در رابطه با دانه چاودار برای شما ارائه دهیم.
آرد چاودار در صدف آرد به صورت خرده و عمده به فروش می رسد.
سلام
چه مطالب مفیدی بود..
سلام..ممنون از وقتی که گذاشتید..
با سلام و درود فراوان به شما عزیزان زحمت کش سرزمین زیبایم ایران زمین ، دست گلتون درد نکنه مطلب فوقالعاده با ارزش و مفید بود در آخر آرزوی همت و پشتکاری خستگیناپذیر برایتان دارم خسته نباشید