آرد نول چیست ؟

صفحه اینستاگرام فروشگاه خرید عمده پشتیبانی واتس آپ

آرد نول همان آرد سفید است که به نام های آرد سفید (سه صفر ) قنادی نیز معروف می باشد. دارای بافت کاملاً یکنواخت و دانه بندی نرم و همچنین گلوتن بالایی می باشد. بافت این آرد بسیار سبک می باشد. علت بافت نرم این آرد میزان سبوس گیری بالای آن می باشد. این آرد حداقل ۲۳٪ و به سفارش بعضی صنف ها تا ۳۳ % نیز سبوس گیری می شود. این آرد از پرمصرف ترین آردها در صنوف قنادی، شیرینی‌پزی، کیک‌پزی و تهیه خمیر پیتزا می باشد.

آرد نول چیست ؟ مضرات و تفاوت آن با دیگر آردها
آرد نول

آرد نول چیست ؟

شاید شما هم بارها در دستور پخت بسیاری از کیک ها ، شیرینی ها و حتی پیتزا و … با کلمه ای بنام آرد نول برخورد کرده باشید.

ممکن است برایتان سوال پیش آمده باشد که این آرد با دیگر آردها مانند آرد فانتزی و آرد کره ای دانمارکی چه تفاوتی دارد؟ که در این مقاله به این پرسش ها کامل پاسخ می دهیم.

آرد نول کاربرد فراوانی در پخت همه انواع نان و شیرینی دارد و از با کیفیت ترین نوع آرد موجود در بازار است.

مهم ترین نکته در مورد این آرد میزان سبوس گیری بالا از این آرد می باشد. ( حداقل ۲۳٪ وبه سفارش بعضی صنف تا ۳۰%).

آرد نول چیست ؟
آرد نول چیست ؟

آرد سه صفر چیست ؟

شاید برای شما هم سوال پیش آمده باشد که آرد ۳ صفر چیست ؟ آرد سه صفر همان آرد نول است که با نام آرد قنادی نیز معروف است.

این آرد دارای بافتی نرم و یکنواخت و پروتئین بالا است.

رنگ این آرد سفید است و سبوس گیری بسیار بالایی دارد. از آرد نول اغلب برای پخت محصولات قنادی استفاده می شود.

همچنین آرد سفید فقط از بخش آندوسپرم گندم گرفته شده است.

ویژگی های آرد نول چیست ؟

این آرد دارای پروتئین بالا، دانه بندی نرم و بافتی کاملا یکنواخت است که از گندم های نرم و سخت مرغوب ایرانی تهیه می شود.

منظور از پروتئین بالا میزان گلوتن بالای این آرد می باشد که خاصیت چسبندگی این آرد را افزایش می دهد.

رنگ آرد قنادی روشن ،عاری از سبوس و لکه می باشد.

این آرد برای تهیه انواع محصولات قنادی ، مصارف کارگاهی و خانگی مناسب است. 

اما کارخانجات محدودی نوعی آرد به نام آرد ۴ صفر هم تولید می کنند که آردی بسیار سبک و سفید است. این آرد صرفاً برای تهیه کیک و شیرینی و حلوا های سفید کاربرد دارد که نتیجه ای عالی دارند.

در تهیه باقلوا نیز می توان از این آرد استفاده کرد. این آرد میزان سبوس گیری بسیار بالایی دارد. شما می توانید در مقاله پخش آرد نول ۳۳ درصد برای شیرینی باکیفیت بیشتر با این محصول آشنا شوید.

میزان پروتئین و گلوتن موجود در این محصول بیشتر از آرد خبازی و آرد ستاره است. 

شاید برای شما این سوال پیش بیاید که آرد ستاره چیست؟ شما می توانید با خواندن مقاله آرد فانتزی چیست؟ و یا مقاله فرق آرد فانتزی با آرد سفید چیست؟ بیشتر با این محصول آشنا شوید.

مدت ماندگاری آن به علت وجود میزان سبوس محدود، کمتر از ۶ ماه در شرایط استاندارد پیش‌بینی می‌گردد.

این آرد با توجه به کیفیت و نوع گندم مصرفی گلوتن بالایی دارد.

در ادامه موارد مصرف آرد نول، تفاوت آن را با دیگر آردها و مضرات این آرد را بررسی می کنیم.

موارد مصرف آرد نول چیست؟

این آرد در قنادی، شیرینی‌پزی، کیک‌پزی، خمیر پیتزا، حلوا ، کارخانجات کیک و کلوچه، ویفر، بیسکویت و کراکر… استفاده می‌شود.

محصولاتی که با این آرد تهیه می شوند بافتی نرم، لطیف و رنگ و طعم خاصی نیز دارند. 

کاربرد آرد نول چیست ؟

 تمامی آرد ها از نظر شکل ظاهری شبیه به هم می باشند و تنها از دید بافت و نوع مواد مغذی تشکیل دهنده با هم متفاوت می باشند. آرد نول که با نام آرد سفید قنادی و یا آرد سه صفر هم شناخته می شود به دلیل اینکه سبوس گیری این آرد بالا است، برای شیرینی جات و نان ها مطلوب می باشد. آرد نول یکی‌ از مواد نخستین در تهیه کیک و کلوچه و یا تهیه خمیر پیتزا می باشد.

آرد نول از جمله آردهایی می باشد که به علت گلوتن بالا ، و بافت نرم و یکنواختی که دارد به راحتی می توانید با آن به تست پنجره خمیر برسید.

البته آردهای نول مختلفی در بازار وجود دارد سعی کنید آرد نول با گلوتن بالا مانند آرد نول گنبد را انتخاب کنید.

با آردهای گلوتن بالا راحت تر می توانید به تست پنجره مورد نظر خود برسید.

اگر دوست داشتید بدانید تست پنجره چیست ؟ فیلم زیر را تماشا کنید.

آرد نول ( آرد قنادی ) با آرد فانتزی چه تفاوتی دارد ؟

از تفاوت آرد فانتزی با آرد نول می توان به دو مورد میزان سبوس و گلوتن این دو آرد اشاره کرد.

از آرد نان فانتزی برای تهیه و پخت نان فانتزی، محصولات حجیم و غیر حجیم استفاده می شود در حالی که از آرد نول برای انواع شیرینی ها، کیک ها و خمیر پیتزا استفاده می گردد.

آرد نول با آرد کره ای دانمارکی چه تفاوتی دارد ؟

آرد نول مناسب برای قنادی می باشد. ولی آرد کره ای دانمارکی آب خور بالایی دارد.

پروتئین آن بالاست و مناسب برای تهیه نان های حجیم، خمیرترش و نان های لایه ای می باشد.

آرد کره ای دانمارکی در مقایسه با آرد فانتزی نیز گلوتن بالاتری دارد.

چگونه آرد نول را از آرد فانتزی تشخیص دهیم ؟

این سوال نیز یکی دیگر از سوالاتی است که زمان خرید آرد فانتزی یا آرد نول با آن روبه رو می شوید. چون از لحاظ ظاهر شما نمی توانید مقدار سبوس گیری یا گلوتن محصول را حدس بزنید.

گاهی اوقات ممکن است رنگ آرد بتواند به شما کمک کند رنگ آرد نول در برخی مواقع به دلیل سبوس گیری بیشتر از آرد فانتزی روشن تر است. 

اما باید این نکته را نیز یادآوری کنیم که همیشه این مورد نمیتواند به شما کمک کند. زیرا نوع گندم نیز تاثیر بسیار زیادی در رنگ آرد دارد و برخی موارد ممکن است رنگ این دو آرد کاملا به هم نزدیک باشد.

آرد نول زبر:

ذرات آردی است که از آندوسپرم گندم سخت و نیمه سخت دارای پروتئین بالا تهیه می شود. این آرد دانه بندی کاملا متفاوتی با آرد نول نرم دارد.

این محصول دارای پروتئین و گلوتن بالا بوده و اندازه ذرات آن بنا به درخواست مشتری قابل تغییر می باشد.

این آرد جهت واحدهای تولید ماکارونی سنتی و … بسیار مناسب است. آرد مورد استفاده در تولید ماکارونی دارای ذرات درشت تر است.

از نظر محل نگهداری، آرد را باید در جای تمیز، خشک، خنک، عاری از بو، حشرات و جوندگان نگهداری کرد.

آرد نول قوی چیست ؟

آرد نول قوی، یک نوع آرد است که از گندم سفید یا گندم سخت (Hard wheat) تهیه می‌شود.

این نوع آرد دارای مقدار بیشتری گلوتن است. به دلیل این خاصیت، آرد قوی برای تهیه نان‌ها، شیرینی‌ها و محصولات پخت و پز دیگر استفاده می‌شود.

اصطلاح “قوی” در اینجا به مقدار بالای گلوتن در آرد اشاره دارد.

گلوتن، پروتئینی است که در طول فرآیند تخمیر، به تشکیل ساختار و کفاف دادن به محصولات پخته شده کمک می‌کند.

موجود بودن مقدار بیشتری گلوتن در آرد قوی باعث می‌شود که نان‌ها سفت‌ تر، مستحکم‌ تر و حجیم‌ تر شوند. 

مضرات آرد نول چیست ؟

آرد نول با وجود بافت فوق العاده ای که دارد و از طرفی شاید آرد سفید ظاهر زیبا و طعم خوشمزه ای به نان یا شیرینی بدهد اما متاسفانه مضراتی نیز دارد که در ادامه به طور خلاصه چند مورد از آنها را بررسی می کنیم.

فیبر بسیار کم :

آرد نول بیشترین میزان سبوس گیری را دارد. در نتیجه می توان گفت کمترین فیبر را دارا می باشد. فیبر عامل مهمی برای سلامتی دستگاه گوارش و جلوگیری از سرطان است. آرد سفید به دلیل جدا شدن جوانه و سبوس تقریبا فیبر ندارد. در واقع آرد خالص دارای نشاسته و کربوهیدرات و بدون هیچ ماده تغذیه ای است.

آنتی اکسیدان بسیار کم :

هر چه قدر جوانه گندم و سبوس حاوی آنتی اکسیدان و فیبر، اسید فولیک و اسید کافئیک و اسید فیتیک ، ویتامین E و سلنیوم است؛ آرد سفید هیچ کدام از این مواد ضروری را ندارد یا به میزان بسیار کمی دارد.
آنتی اکسیدان ماده اصلی ضد سرطان است.

افزایش اشتها :

یکی دیگر از مضرات آرد سفید و محصولات تولید شده از آن عدم رفع اشتها و گرسنگی همیشگی است.

از آن جا که آرد سفید از نشاسته تشکیل شده است که یک کربوهیدرات ساده است به راحتی در معده هضم می شود و در مدت زمان کمی احساس گرسنگی می کنید. تمایل بیشتر به خوردن غذا در نتیجه اشتهای کاذب و کمبود انرژی که بعد از خوردن محصولات تولید شده با آرد سفید دارید، منجر به خوردن بیشتر و در نتیجه چاقی می شود.

این ها تنها چند مورد از مضرات آرد نول می باشد. می توانید در مقاله مضرات آرد سفید به طور کامل با مشکلاتی که این آرد ممکن است برای شما بوجود آورد آشنا شوید.

صدف آرد:

ما در این مرکز به عنوان بزرگترین مرکز عرضه انواع آرد نول در حال فعالیت هستیم که می‌توانیم محصولاتی با کیفیت های متفاوت در اختیار مشتریان قرار دهیم.

آرد نول در صدف آرد به صورت خرده و عمده به فروش می رسد.

مشتریان و متقاضیان آرد نول می‌توانند جهت خرید اینترنتی نسبت به ثبت سفارشات خود در فروشگاه صدف آرد اقدام نمایند.

شماره تماس مدیریت:    ۰۹۱۲۱۶۴۲۵۶۱

شماره واتس آپ:          ۰۹۳۸۷۰۷۲۵۲۹

31 thoughts on “آرد نول چیست ؟

  1. فرزانه says:

    سلام فکر میکنم در مورد گلوتن آرد ۴ صفر، اشتباه کردید؛
    « نوعی آرد به نام آرد ۴ صفر هم تولید می کنند که… میزان پروتئین و گلوتن موجود در این محصول بیشتر از آرد خبازی و آرد ستاره…»
    این آرد فکر میکنم گلوتنش کمتر از همه باشه.

    • admin says:

      با سلام
      طبق آنالیزهایی که از کارخانجات در رابطه با میزان گلوتن آردها گرفتیم این آرد گلوتن بیشتری داشته.. همین گلوتن بالا باعث حالت کشسانی آرد میشه..

    • admin says:

      سلام. بعضی از کارخانجات بهبوددهنده و مواد نگهدارنده به آرد اضافه میکنن تا زمان ماندگاری آرد رو افزایش بدن.

  2. شيوا says:

    سلام
    ایا ارد نول همان ارد چند منظوره أست ؟ من معادل ارد نول را در خارج از کشور می خواستم ببینم چه اردی میشه؟
    ممنون

  3. بابک says:

    سلام من باقلوا زن هستم واس قنادی ها باقلوا میزنم ولی درکل قبلا استاد کار قنادی بودم خیلی از شیرینی هارو پختم، خلاصه آردی که قوی هست آرد نول گلوتن بیشتر داشته باشه بهتره واس باقلوا گلتن باعث کش سانی میشه و پاره نمیشه خمیر

  4. مرادی says:

    با سلام.بنده ارد نول گرفتم با درصد ۲۱.اما چسبندگی لازم بدست نیامد.ایا میشه از گلوتن برای چسبندگی بیشتر استفاده کرد.برای هر کیلو چقدر.ممنون از سایت پر محتواتون.

    • admin says:

      با سلام
      از قسمت قروشگاه می تونید خریدتون برای مصارف خانگی هم انجام بدید.

  5. ناشناس says:

    سلام
    خیلی مفید بود
    سایت خوب و کامل
    برای مصرف خونگی خریدم راضی بودم واقعا عالی بود همه چیز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.