استفاده از دانه چاودار برای کشت و پرورش قارچ

وقتی به دانه چاودار برای کشت و پرورش قارچ می رسیم – یا در واقع تهیه هر غله ای – پرورش دهندگان قارچ معمولاً از یک مکان شروع می کنند.

به آرامی فرآیندی را توسعه می دهند که با محیط، مهارت ها و صبر آنها سازگار است.

آنچه در اینجا به آن خواهیم پرداخت روش “استاندارد” تهیه دانه چاودار برای بستر کشت قارچ است.

دانه چاودار یک انتخاب عالی برای استفاده به عنوان تخم ریزی غلات است.

منظور ما این است که به عنوان یک خانه یا محیط رشد خوب برای رشد میسلیوم شما ( ریشه قارچ ) ، که اولین مرحله از کشت قارچ است، عمل می کند.

انواع غلات دیگر نیز مناسب هستند، اما چاودار را جزو بهترین ها می دانیم. اگر دوست داشتید اطلاعات کاملی از دانه چاودار داشته باشید، مقاله دانه چاودار چیست و از آن چه می دانید را مطالعه کنید.

آماده سازی دانه چاودار برای کشت و پرورش قارچ :

آماده سازی صحیح دانه چاودار برای کشت قارچ شامل حذف هر گونه زباله مانند حشرات، گرد و غبار و غیره است که ممکن است داخل چاودار باشد. 

سپس دانه ها را هیدراته و استریل کنید تا برای استفاده به عنوان تخم ریزی غلات آماده شود.

مهم است که مطمئن شوید دانه چاودار شما به درستی هیدراته شده است. نه خیلی خشک و نه خیلی مرطوب باشد.

آب بسیار کم به این معنی است که میسلیوم ( ریشه قارچ ) نمی تواند رشد کند و آب بیش از حد منجر به ترکیدن دانه می شود، به علاوه خطر آلودگی بیشتر.

اگر دانه چاودار شما حاوی آب بیش از حد باشد، دانه‌ها می‌توانند منفجر شوند.

در این صورت مواد مغذی درون آن‌ها را در محیط قرار می گیرند. و نسبت به جذب آلودگی بسیار حساس‌تر می شوند.

دانه های منفجر شده همچنین منجر به انباشتگی و کاهش تبادل هوا در دانه / بستر شما می شود. به عبارت ساده، آنها به خوبی کار نمی کنند.

چه کاری باید انجام دهیم ؟

به عبارت ساده، در مسیر استفاده از دانه چاودار برای کشت و پرورش قارچ باید دانه را آبکشی کنید تا ناخالصی ها از بین برود، بین ۱۲ تا ۲۴ ساعت خیس کنید، آبکش کنید، به آب در حال جوش اضافه کنید، بگذارید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه به آرامی بجوشد.

از قابلمه خارج کنید و آبکش کنید.

دوباره، اجازه دهید دانه ها با بخار خشک شوند تا زمانی که بیرون دانه کامل خشک شود، اما در داخل هنوز هیدراته (پر از آب) شوند.

سپس دانه های هیدراته خود را در شیشه ها یا کیسه ها بریزید و آن را در یک زودپز با ۱۵psi استریل کنید.

فقط همین، به طور خلاصه و فشرده!

موارد مورد نیاز :

  1. دانه چاودار
  2. آبکش
  3. آب گرم
  4. گچ (اختیاری اما توصیه می شود)
  5. یک قاشق چوبی
  6. دستکش برای محافظت از دستان شما در هنگام دست زدن به یک قابلمه داغ 
  7. شیشه برای استریل کردن و نگهداری غلات خود در آن
  8. یک قابلمه بزرگ
  9. یک زودپز بزرگ
دانه چاودار بستری برای مناسب برای رشد قارچ

آماده سازی دانه چاودار _ فرآیند کامل

۱) مقدار دانه چاودار برای کشت و پرورش قارچ را که می خواهید استفاده کنید وزن کنید، با توجه به اینکه پس از تکمیل فرآیند، اندازه آن تقریباً دو برابر می شود. در این قسمت از ۷ پیمانه در فیلم مشخص می باشد استفاده شده است زیرا قابلمه مورد استفاده برای ۷ شیشه جای کافی دارد.

۲) دانه های خود را داخل قابلمه آب گرم بریزید.

۳) دانه ها را به طور مکرر با قاشق چوبی هم بزنید، زباله های شناور را دور بریزید – هدف از بین بردن زباله ها و گرد و غبار ناخواسته است.

۴) آب را هر چند بار که طول می کشد تعویض کنید تا در نهایت آب تمیزی داشته باشید و هیچ زباله ای در آن شناور نشود.

با استفاده از قاشق چوبی کامل به صورت حلقه های دایره وار دانه ها را جابجا کنید.

تا مطمئن شوید کاملا تمام دانه ها تمیز و شسته شده اند.

۵) آب داخل قابلمه را کامل خالی کنید.

۶) ۵ گرم گچ (به فرض ۱ کیلوگرم دانه چاودار) را به قابلمه آب اضافه کنید.

گچ باعث می شود دانه ها به یکدیگر نچسبند و کلسیم نیز به قارچ ها اضافه می شود.

۷) سپس آب گرم اضافه می کنیم و اجازه می دهیم بین ۱۲ تا ۲۴ ساعت خیس بخورد.

۸) پس از اتمام خیساندن، قابلمه را روی اجاق می گذاریم و به مدت ۱۰ دقیقه بگذارید کاملا بجوشد.

مطمئن شوید که آن را خیلی داغ یا خیلی طولانی نپزید زیرا ترکیدن دانه ها می تواند آلودگی را جذب کند.

در ادامه آماده سازی دانه چاودار برای کشت و پرورش قارچ :

۹) سپس دانه ها را در حالی که خیلی داغ هستند آبکش کنید. هدف شما این است که اجازه دهید دانه ها از خارج خشک شوند، در حالی که آب داخل دانه حفظ می شود.

بعد از حدود ۲۰ دقیقه دانه شما باید رطوبت کافی جذب کرده باشد. 

پس ادامه دهید و آن را صاف کنید و بگذارید حدود ۱۰ دقیقه در آبکش بماند.

۱۰) سپس یک حوله بردارید و آن را روی میز پهن کنید. دانه را روی حوله ریخته و پخش کنید. آن را به طور مساوی بگذارید ۳۰ دقیقه به حال خود بماند تا خشک شود.

هر بار انتهای حوله را بالا ببرید تا فشار دهید دانه دوباره به مرکز و سپس آن را دوباره به سمت جلو پخش کنید . به این صورت دانه ها را خشک کنید. بعد از حدود دو ساعت دانه باید آنقدر خشک باشد تا در شیشه ها ریخته شود.

وقتی فکر کردید درست است، آن را به ترازو منتقل کنید و دوباره وزن کنید.

شما متوجه خواهید شد که دانه ها در حال حاضر بزرگتر شدن و سنگین تر از زمانی هستند که خشک بودند.

اگر دانه به درستی هیدراته شده باشد، به دنبال وزن آن در حدود ۱۹۲۰ گرم هستید – با این روش سطح آب/هیدراتاسیون تقریبی تقریباً ۵۴٪ می دهد.

و در انتهای آماده سازی دانه چاودار :

۱۱) هنگامی که مطمئن شدید که دانه چاودار به درستی خشک شده یا هیدراته شده است.

آن را به شیشه هایی که قصد استفاده از آن را دارید انتقال دهید – به عنوان مثال شیشه هایی با درب مناسب. روی شیشه ها را با فویل آلومینیوم به طور کامل بپوشانید.

۱۲) آنها را به طور معمول در زودپز و یا در قابلمه قرار دهید، آن را گرم کنید تا فشار به ۱۵psi برسد. وقتی به ۱۵psi رسید، تایمر خود را تنظیم کنید و دانه‌های چاودار را برای زمان مناسب بپزید. این می‌تواند بسته به پر بودن ظرف و بزرگی شیشه‌های شما متفاوت باشد. اما به عنوان یک راهنما می‌توانید بگویید ۲ ساعت در بیشتر موارد خوب است. شیشه های بزرگتر برای نفوذ کامل گرمای بخار به زمان بیشتری نیاز دارند، بنابراین تا ۳ ساعت زمان نیاز است، در حالی که یک بار سبک تر از شیشه های کوچک ممکن است تنها ۱٫۵ ساعت نیاز داشته باشد.

در نهایت، زمانی که زودپز را خاموش کردید، اجازه دهید به طور طبیعی کاملا خنک شود. صبور باشید. وقتی همه چیز به دمای اتاق رسید، زودپز را باز کنید، دانه چاودار خود را بردارید. قبل از برداشتن شیشه ها، درب شیشه خود را کاملا سفت کنید. 

کار شما تمام شد. در این فیلم در انتها هم با قابلمه و هم زودپز آماده سازی دانه ها نشان داده شده است.

 

صدف آرد :

چنان چه شما از دانه چاودار برای کشت و پرورش قارچ استفاده می کنید، می توانید این محصول را به صورت خرده و یا عمده از مجموعه صدف آرد تهیه نمایید.

این دانه ها به صورت بوجاری شده و کاملا تمیز و پاک شده در اختیار مشتریان عزیز قرار می گیرد.

شماره تماس مدیریت:    ۰۹۱۲۱۶۴۲۵۶۱

شماره واتس آپ:          ۰۹۳۸۷۰۷۲۵۲۹

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.