صدف آرد
خانه / آرد / آرد جو / خواص جو در طب سنتی

خواص جو در طب سنتی

خواص جو در طب سنتی بسیار گسترده و فراوان است.

ما در مطالب قبلی در رابطه با خواص جو و به طور کامل تر ارتباط آن با دیابت و پوست صحبت کردیم.

در این قسمت قصد داریم خواص جو در طب سنتی را مورد بررسی قرار دهیم.

از خواص جو در طب سنتی می توان به مقوی بودن آن برای افراد ضعیف اشاره کرد
دانه جو

جو چیست؟

جو گیاهی علفی و یک ساله است. که ارتفاع آن معمولا تا یک متر هم می رسد.

برگ های آن باریک، دراز و به رنگ سبزتیره دیده می شود.

میوه آن به شکل سنبله می باشد. و در اواخر بهار در بالای ساقه مشاهده می شود.

جو از نظر کاشت به دو نوع تقسیم می شود:

۱٫ جو بهاره که در فصل بهار کاشته می شود. نیازی به سرما ندارد و این نوع جو قبل از زمستان دانه می دهد.

۲٫ جو پاییزه که در پاییز کاشته می شود و نیاز به سرمای فصل زمستان دارد و دیرتر از جو بهاره محصول می دهد.

ارزش غذایی موجود در ۱۰۰ گرم جو:

تشکیل دهنده اصلی ارزش غذایی موجود در دانه جو
پروتئین ۸ گرم
مواد نشاسته ای ۷۸ گرم
آب ۱۱ گرم
آهن ۲ میلی گرم
سدیم ۳ میلی گرم
کلسیم ۱۶ میلی گرم
فسفر ۱۸۹ میلی گرم
پتاسیم ۱۶۰ میلی گرم
ویتامینB1 0.012 میلی گرم
ویتامینB2 0.05 میلی گرم
ویتامینB3 3 میلی گرم
ارزش غذایی موجود در جو

یک نکته جالب که بهتر است بدانیم:

اکثر ویتامین های گروه B در سبوس وجود دارند. محصولاتی که سبوس آن ها گرفته می شود مانند آرد، برنج، نان های بدون سبوس و مانند آن فاقد این دسته از ویتامین ها هستند.

افراد به دلیل استفاده از آرد سفید، نان سفید، بیسکوییت و حتی برنج سفید دچار سوء تغذیه می شوند. و کمبود ویتامین B موجب بروز بیماری بربری می شود.

سبوس برنج  ویتامینB  بسیار زیادی دارد. ولی برنج سفید نه تنها این ویتامین را ندارد بلکه ویتامین B را نیز رسوب می دهد. نان جو سبوس دار

برنج حاوی سبوس موجب طراوت می شود. و موجب می شود موها دیرتر سفید شوند.

سبوس موجود در این غلات حاوی فیبر نامحلول است. قبلا در رابطه با فیبر نامحلول مطالبی را بیان کردیم.

این نوع فیبر ملین مزاج است. و برای درمان یبوست بسیار مفید است.   

به عبارتی می توان گفت سبوس حاوی تمام مواد مغذی لازم برای رشد و بازسازی همه ی سلول های بدن از جمله سلول های مغزی و عصبی می باشد.

در کتاب اعجاز خوراکی ها برنج سبوس دار را آب حیات معرفی کرده اند.

البته این نکته را باید بدانیم که جو درصد بسیار کمی آرسنیک دارد. نباید بیش از حد آن را مصرف کرد. زیرا فرد ممکن است دچار مسمویت شود.

از دیگر خواص جو در طب سنتی می توان به برطرف کنندگی تب، بیماری های کبدی اشاره کرد.
خواص جو در طب سنتی

شکل های مختلف استفاده از جو در طب سنتی:

۱٫  جوی کامل: دانه و سبوس روی آن باشد و فقط دنباله ی آن کنده شده باشد.
۲٫  جوی پوست کنده:  سبوس روی آن باقی مانده است.
۳٫  جوی سفید: جویی که پوست و سبوس آن گرفته شده و به آن جوی مرواریدی می گویند.

خواص جو در طب سنتی:

جو از نظر طب سنتی طبعی گرم و خشک دارد. از خواص جو در طب سنتی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. برای بیماری نقرس بسیار مفید است.
  2. غذایی مقوی برای افراد ضعیف می باشد.
  3. خاصیت نرم کنندگی دارد.
  4. جو برطرف کننده تب است.
  5. بیماری های کبدی و اسهال را برطرف می کند.
  6. جوشانده جو ادرارآور می باشد.
  7. درمان بسیار خوبی برای اسهال خونی، بواسیر، ورم کلیه و ورم مثانه می باشد.
  8. غذایی عالی برای دوران نقاهت می باشد. می توانید دو قاشق سوپخوری از جو، گندم و جودوسر را در آب بریزید و به مدت ۲ ساعت آن را بجوشانید. سپس آن را مصرف کنید.
  9. جوشانده جو داروی خوبی برای مبتلایان به کم خونی و سوء هاضمه می باشد.
  10. جو سبوس دار حتی ورم های سرطانی را می خواباند چه رسد به نقرس.
  11.  جوشاننده جو در بهبود زخم های چرکی بسیار موثر است.
  12. جوی سبوس دار برای پائین آوردن چربی بد (کلسترول) مفید است.
  13.  یک عامل طبیعی برای پیشگیری از سرطان محسوب می شود. به دلیل پروتاز موجود در جوی سبوس دار.

در اینجا به صورت خلاصه خواص جو در طب سنتی را بررسی کردیم. در ادامه قصد داریم به شکل های دارویی آن و برخی فواید آن بپردازیم.

شکل های دارویی جو:

مالت جو:

جو را نیز مانند سایر غلات خیس کرده و در دمای معتدل مدتی آن را نکهداری می کنند تا جوانه بزند. هنگامی که جوانه به حد کافی بزرگ شد از آن مالت درست می کنند. مالت جو منبع غنی ویتامین C می باشد.

از مالت جو برای تهیه غذای کودکان و شیرینی ها استفاده می شود.

فواید مالت جو:

  1. مالت جو به هضم غذا کمک می کند. سینه را نرم می کند. برای معالجه ی سوء هاضمه مفید است.  مالت جو از نان جوی سبوس دار قوی تر است.
  2. در هضم غذاهای نشاسته ای بسیار کمک می کند. غذاهایی مانند برنج سفید، ماکارونی، کوکو سیب زمینی و مانند آن مواد نشاسته ای زیادی دارند.

ماءالشعیر:

جو را چه به صورت پوست کنده و یا پوست کنده نشده شست و شو می دهند. آن ها را در آب جوش به مدت چند دقیقه می جوشانند. آب جوشیده شده را دور می ریزند و از دوباره آب تازه به آن اضافه می کنند. و آنقدر این دانه ها پخته می شوند تا کاملا باز شوند. سپس آن را بدون اینکه دانه ها له شود صاف می کنند. اجازه می دهند سرد شود و سپس از آن استفاده می کنند.

ماء الشعیر برخلاف طبع سرد و خشک دانه جو، طبعی سرد و تر دارد.

فواید ماءالشعیر:

  1. مسکنی برای صفرا، تب ها و امراض گرم است.
  2.  عطش مفرط را فرو می نشاند.
  3.  برای سل، زخم های ریه و سردرد گرم مفید است.
  4. زود هضم می شود.

کشک الشعیر:

یک نوع فرآورده ی طبیعی است که از جو گرفته می شود. جو پوست کنده شده را در داخل آب آنقدر می جوشانند که دانه ها کاملا باز شود. سپس آن را له می کنند تا خود جو نیز با آب قاطی شود. کشک الشعیر مانند آش جو می باشد.

فواید کشک الشعیر:

  1.  برای مزاج های گرم و اسهال های صفراوی و کسانی که دچار مشکلاتی در انتهای روده ی کوچک از نوع زخم، یا غیر زخم و یا اسهال دائمی دارند مفید است.
  2. برای رفع گلودرد اگر کشک الشعیر قرقره شود بسیار خوب است.

عصاره مالت جو:

از جوشاندن مجدد مالت جو و غلیظ کردن آن ( در گرمای بین ۴۵ تا ۵۰ ) عصاره مالت جو به دست می آید. این عصاره حدود ۶۰% مالتوز، ۱۰% ساکاروز، ۲۰% دکسترین، ویتامین های B1 , B2 و مواد معدنی می باشد.

این عصاره برای ترشح شیر مفید می باشد.

آرد جو:

یکی دیگر از خواص دارویی جو به شکل آرد جو است. 

فواید آرد جو:

  1. خوردن آرد جو با شکر طبیعی غذای خوبی برای اطفال و مسکن عطش و التهاب است.
  2. خمیر آرد جوی سبوس دار را بگذارند تا ترش شود. سپس آن را با دوغ حل کرده و یک شب بگذارید بماند و بعد بخورید.  برای غلیان خون صفراوی و تشنگی مفرط، قی صفراوی و تب های گرم و اسهال صفراوی و خارش شدید بدن مفید است. زیرا کبد و طحال را تلطیف کرده کلیه را فعال می کند کما اینکه برگ کاسنی، شاهتره، کاهو بدون سس نیز همین کار را می کند.

در این قسمت سعی کردیم خواص جو در طب سنتی را به طور کامل بررسی کنیم. برای خرید آرد جو و دانه جو می توانید از طریق زیر با ما در ارتباط باشید.

شماره تماس مدیریت:   ۰۹۱۲۱۶۴۲۵۶۱  

شماره تماس:             ۰۲۶۳۲۲۴۱۸۹۰

کانال اینستاگرام:           sadafard.ir

جهت خرید و فروش این محصول میتوانید با ما در ارتباط باشید:
مجتبی قلیخانی
راه های ارتباطی:
شماره موبایل: 09121642561
آدرس کانال: lavazemghanadiiran@
پست الکترونیکی: mojtaba_gholikhani@yahoo.com

درباره ی admin

دیدگاهتان را بنویسید