روش تهیه نان جودوسر + فیلم

نان جودوسر یک نوع نان سنتی و محلی است که در برخی مناطق ایران تولید می‌شود. برخی از فواید این نان حفظ سلامت قلب ، کمک به کاهش وزن و افزایش انرژی ، کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن و از طرفی تامین ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن می باشد. در ادامه با روش تهیه نان جودوسر آشنا می شویم تا بتوانیم از فواید این نان استفاده کنیم.

نان جودوسر

نان جودوسر :

نان جودوسر دارای مقدار زیادی فیبر می باشد که می‌تواند به حفظ سلامت قلب کمک کند.

 مصرف نان جودوسر به دلیل داشتن الیاف بالا، باعث ایجاد حس سیری در بدن شما می‌ شود که می‌تواند به کاهش وزن کمک کند.

نان جودوسر حاوی کربوهیدرات های پیچیده است که به آرامی در بدن شما هضم شده و انرژی مورد نیاز را برای فعالیت‌های روزمره شما فراهم می‌کند.

مصرف نان جودوسر می‌ تواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند دیابت، سرطان و بیماری‌های قلبی عروقی کمک کند.

نان جودوسر حاوی ویتامین‌ های گروه ب، آهن، فسفر و پتاسیم است که می‌تواند به تامین نیازهای روزانه بدن شما از این مواد مغذی کمک کند.

روش تهیه نان جودوسر :

در ادامه به روش تهیه نان جودوسر و مواد مورد نیاز می پردازیم.

مواد اولیه :

  • ۴۰۰ گرم شیر جوشیده
  • ۲۰۰ گرم جو دوسر پرک
  • ۸۰ گرم کره
  • ۱۰۰ گرم عسل
  • ۱۸ گرم خمیرمایه
  • ۱۰۰ گرم آب گرم
  • ۶ گرم نمک
  • ۳۱۲ گرم آرد کامل
  • ۲۸۱-۳۷۵ گرم آرد همه منظوره

دستور العمل :

جودوسر پرک و کره را به کاسه میکسر یا کاسه همزن بزرگ اضافه کنید.
شیر را روی حرارت بگذارید تا بجوشد و روی آن بریزید و هم بزنید تا مخلوط شود.
حدود ۱٫۵ ساعت کنار بگذارید. مخلوط باید در دمای اتاق باشد.
عسل، آب گرم، مخمر فوری و نمک را به کاسه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا ترکیب شوند.

آرد کامل را اضافه کنید و با سرعت متوسط ​​کم هم بزنید تا یکدست شود.
آرد همه منظوره را کم کم اضافه کنید تا خمیر از کناره های کاسه جدا شود.
فقط به اندازه ای آرد اضافه کنید که خمیری نرم باشد و خیلی چسبنده نباشد (آرد زیاد اضافه نکنید!).
چند دقیقه ورز دهید تا صاف و کشدار شود .
خمیر را در یک کاسه چرب شده قرار دهید و روی آن را با یک حوله یا پلاستیک بپوشانید. حدود ۱ ساعت بگذارید تا حجمش دو برابر شود.
خمیر را سوراخ کرده و به دو قسمت مساوی تقسیم کنید. به شکل نان درآورید و در دو قالب نان که کمی چرب کرده اید قرار دهید.
تخم مرغ را شکسته و مقداری را به آرامی روی هر نان بمالید.
یک مشت کوچک جوی دو‌سر پرک روی آن بپاشید.

رویه دوم:

روی آن را با یک پلاستیک خوب چرب شده بپوشانید و به آرامی روی آن قرار دهید و در جای گرمی بگذارید تا حدود ۱ اینچ روی قالب نان ور بیاید، ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت.
پوشش پلاستیکی را با دقت جدا کنید. در دمای ۳۵۰ درجه به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بپزید.
نان‌ها زمانی اماده هستند که ضربه‌های ملایم روی قسمت‌ها صدای تو خالی تولید می‌ کند (یا زمانی که دماسنج فوری ۲۰۰ درجه فارنهایت را ثبت می‌ کند).
به مدت ۱۵ دقیقه روی توری سیمی خنک کنید، سپس از تابه ها خارج کنید و کاملا خنک کنید.

شما می توانید در ادامه فیلم روش تهیه نان جودوسر را نیز مشاهده بفرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.