نان پیده یکی از انواع نان های مخصوص ترکیه ای است که از نظر ظاهری شباهت زیادی به نان بربری دارد.
درست کردن نان پیده ترکی خانگی بسیار آسان است و حتی نیازی به ورز دادن ندارد.
این نان اغلب در ماه رمضان مصرف می شود، اما در بقیه ایام سال نیز مصرف می شود.
مواد اولیه:
۲۵ گرم مخمر تازه ( 6 گرم خمیرمایه خشک)
۲۰۰ میلی لیتر (۱ فنجان) شیر ولرم
۶۰ یا ۷۰ میلی لیتر آب ولرم
۵۰ میلی لیتر (۳ قاشق غذاخوری) روغن نباتی
۱ عدد تخم مرغ
۱۵ گرم (۳ قاشق چایخوری) شکر
۵ گرم (۱ قاشق چایخوری) نمک
۶۰۰ گرم (۶ فنجان) آرد فانتزی
دانه کنجد
نان پیده
دستور تهیه:
ابتدا خمیرمایه، شیر، روغن، سفیدی تخم مرغ، شکر و نمک را در ظرفی می ریزیم وکاملا با هم مخلوط میکنیم.
سپس آرد را به این ترکیب اضافه میکنیم.
در این مرحله آرد را کم کم اضافه کنید.
سپس خمیر را بر روی سطحی که روی آن با آرد پوشانده شده است انتقال می دهیم.
و آن را کامل ورز می دهیم تا خمیر کاملا صاف و یکدست شود.
خمیر را داخل ظرفی که روی داخل ان با روغن آغشته شده باشد انتقال می دهیم.
روی خمیر را با پارچه می پوشانیم و اجازه می دهیم خمیر به مدت ۳۰ دقیقه استراحت کند.
سپس خمیر را دوباره ورز می دهیم.و آن را به ۲ قسمت تقسیم میکنیم.
خمیر را بر روی کاغذ روغنی قرار می دهیم و اجازه می دهیم خمیر مجدد ۵ دقیقه استراحت کند.
خمیر را با دست های خود صاف و پهن کنید.
انگشتان خود را به روغن آغشته کنید و به نان شکل دهید.
با زرده تخم مرغ باقی مانده روی نان را بپوشانید.
دانه های کنجد را روی نان بپاشید.
فر را از قبل با دمای ۲۵۰ درجه گرم کنید و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه نان را بپزید تا روی نان طلایی شود.
چند تا نکته:
اگر خمیر شما نرم نبود دو سه قاشق آب می توانید به آن اضافه کنید.
اگر خیلی چسبنده بود دو قاشق آرد اضافه کنید.