نان روگن (roggen bread)
روگن ( Roggen ) در زبان آلمانی به معنی “چاودار” است ، و در آلمان از نان های بسیار پر طرفدار است.
نان روگن به جهت دارا بودن آرد چاودار منبع خوبی از مواد معدنی خصوصاً منیزیم و ویتامینهای گروه B ( از جمله اسید فولیک ویتامین B9،تیامین ویتامین B1 و نیاسین ویتامین B3) ، ویتامین K ، ویتامین و آنتی اکسیدان های بسیار می باشد.
چاودار ،غله ایی شبیه گندم ولی بلندتر و باریکتر است که از نظر شکل مابین گندم و یولاف ( جو دوسر )می باشد. رنگی کدر و خاک آلود دارد و جدا کردن سبوس از دانه آن بسیار مشکلاست ، به همین دلیل آرد چاودار تیره رنگ و معمولاً حاوی مقدار زیادی مواد مغذی می باشد و نان تهیه شده از آرد چاودار نیز تیره و طعم و عطر قویتری نسبت به نان گندم دارد .
یکی دیگر از مزایای نان چاودار استفاده از خمیر ترش در خمیر آن می باشد و به هیچ وجه از جوش شیرین در آن استفاده نمی شود و همین امر باعث طعم و ماندگاری بهتر این نان نسبت به سایر نان هاست.
– خواص نان چاودار را فراموش نکنید :
نان چاودار محرک تولید انسولین می باشد و از طرف دیگر استفاده از این نان باعث می شود قند خون به کندی بالا رود که برای بیماران دیابتی بسیار حائز اهمیت است.
استفاده از نان های چاودار باعث تسکین دردهای مفصلی می شود.
فیبر چاودار کاهش وزن را تسهیل می کند ، با اتصال به سموم داخل روده بزرگ و دفع آنها و نیز اتصال به مواد شیمیایی سرطانزا باعث کاهش آسیب به سلولهای روده و جلوگیری از ایجاد سرطان روده بزرگ می شود ، همچنین از تشکیل سنگ صفرا جلوگیری می کند و همچنین به دلیل دارا بودن املاح و مواد مغذی بسیار زیاد باعث کاهش میزان کلسترول و فشار خون می گردد.
مصرف نان روگن به دلیل آنتی اکسیدان های و مواد مغذی آن برای همه به خصوص برای کودکان و خانم ها در سن یائسگی بسیار توصیه میشود .
تفاوت بین نان چاودار و نان روگن:
شاید برای شما این سوال پیش بیاید که نان چاودار با نان روگن آیا متفاوت است یا هر دو آنها یک نان هستند؟
نان چاودار خالص تنها از آرد چاودار خالص تهیه شده است. و آرد دیگری به آن اضافه نشده است.
اما آرد روگن تنها از آرد چاودار تهیه نشده است و ترکیبات دیگری همچون آرد مالت تیره و آرد گندم هم نیز در ترکیب این آرد استفاده شده است.