بهترین و سالم ترین نان چه نانی است؟

بهترین نان چه نانی است؟ از لحاظ سلامتی سالم ترین نان کدام نان است؟ و از کجا بدانیم که نان مصرفی ما نان مناسبی است؟

سالم ترین نان برای سلامتی نانی است که بتواند مدت زمان بیشتری ما را سیر نگه دارد. و سرشار از مواد مغذی باشد.
سالم ترین نان ها

امروزه در نانوایی ها انواع مختلف نان از نان ساده لواش گرفته تا نان های حجیم و نیمه حجیم به چشم می خورد.

 حتی در بسیاری از فروشگاه ها، سوپرمارکتی ها نیز اقلام نان را با اسامی و برندهای مختلف مشاهده می کنیم.

اما آن چه در این بین حائز اهمیت است سالم بودن و مغذی بودن این نان هاست.

در این قسمت قصد داریم برخی از این بهترین و سالم ترین نان ها را معرفی کنیم.

نان بدون گلوتن

گلوتن و نان:

گلوتن نان باعث افزایش وزن، التهاب، دیابت و مشکلات گوارشی می شود.

این نکته را جالب است بدانیم که آرد نان معمولاً فرآوری می‌شود.

و به آن قند و کربوهیدرات‌های ساده ای اضافه می شود.

این مواد می‌توانند باعث افزایش وزن و برخی مشکلات دیگر شوند.

در واقع مصرف بیش از حد این نان علت اصلی این مشکلات است. 

از آنجا که قوت اصلی انسان ها نان می باشد می تواند باعث افزایش وزن، مشکلاتی در سیستم گوارشی، افزایش قند خون و بسیاری مسائل دیگر می شوند.

در اینجا باید گفت که چه بهتر بتوانیم از انواع سالم ‌تر نان ها استفاده کنیم.

هر چه ما اطلاعات و آگاهی بیشتری در رابطه با سلامت نان ها داشته باشیم راحت تر می توانیم بهترین نان و البته سالم ترین نان را انتخاب کنیم.

مصرف نان های سفید، کراکرهای سفید، ماکارونی سفید، برنج سفید (هر چیزی که در اصل سفید باشد) معادل مصرف یک قاشق مرباخوری شکر است.

وقتی غله‌ای را به صورت آرد مصرف می کنیم، بدن ما به سرعت آن را مانند یک قند در بدن تبدیل می‌کند.

این فرایند باعث می‌شود سطح انسولین به شدت در بدن ما افزایش یابد.

و احتمال ابتلا به اضافه وزن، دیابت و التهاب نیز در فرد افزایش پیدا می کند.

در این بین نان هایی هستند که نسبت به بقیه نان ها سالم تر می باشند.

نان هایی که برای سلامتی بسیار مفید هستند و مشکل خاصی را برای سلامت افراد ایجاد نمی‌کنند.

در ادامه قصد داریم به این سوال که بهترین نان و سالم ترین نان چه نانی است پاسخ دهیم.

نان پخته شده با جوانه غلات بسیار پرانرژی است و مواد مغذی موجود در این نان ها بسیار زیاد می باشند.
نان با آرد جوانه غلات

۱٫ نان جوانه زده غلات

این نان از جوانه غلات کامل تهیه می‌شود.

اگر غلات در معرض گرما و رطوبت قرار بگیرند جوانه می زنند.

جوانه زدن غلات باعث می شود میزان مواد مغذی خاص موجود در آن‌ها افزایش یابد.

براساس مطالعات فولات یا ویتامین ب ۹ موجود در نان پیتا تهیه شده با ۵۰٪ آرد گندم جوانه زده در مقایسه با پیتا تهیه شده با آرد معمولی، ۳ برابر بیشتر است.

جوانه زدن علاوه بر افزایش آنتی اکسیدان‌ها به جذب بهتر ترکیبات معدنی مانند آهن نیز کمک می‌کند.

همچنین طی فرایند جوانه زدن مقداری از نشاسته موجود در غلات تجزیه می‌شود.

در نتیجه میزان کربوهیدرات آن‌ها کاهش پیدا می‌کند.

آرد گندم به دست آمده از غلات جوانه زده به اندازه آردهای دیگر منجر به افزایش قند خون نمی‌شود.

در نتیجه برای افراد دیابتی مناسب ‌ترین انتخاب است.

به علاوه، بیشتر نان‌های پخته شده با جوانه غلات فیبر و پروتئین بالایی دارند.

و می توان گفت نسبت به نان‌های تهیه شده با آرد سفید، مدت زمان طولانی ‌تری فرد را سیر نگه می‌ دارند.

دانه های چاودار با ظاهری شبیه به گندم یکی دیگر از دانه های سالم برای پخت نان سالم می باشند.
دانه چاودار

۲٫ نان جوانه چاودار

چاودار از لحاظ ظاهری شباهت زیادی با گندم دارد اما معمولاً تیره‌ تر و متراکم ‌تر است.

در پخت نان چاودار سنتی فقط از آرد چاودار استفاده می‌شود و آرد گندم ندارد، اما امروزه بیشتر نان‌های چاودار از ترکیب این دو تهیه می‌شوند.

در مقایسه با گندم، چاودار ارزش غذایی بیشتری دارد.

مطالعات نشان داده که نان چاودار سریع ‌تر فرد را سیر می‌کند و تأثیر کمتری در قند خون نسبت به نان گندم دارد.

سالم ‌ترین نان‌های چاودار از آرد چاودار جوانه زده یا غلات سبوس‌دار تهیه می‌شود.

جوانه زدن باعث افزایش فیبرغلات می‌شود.

چاودار جوانه زده سالم ‌تر است و فیبر بیشتری نسبت به نان‌های چاودار معمولی دارد.

بنابراین، هنگام انتخاب بهترین نان باید از وجود مواد مغذی داخل آن مطمئن شوید. 

نان پخته شده با آرد  گندم کامل یکی دیگر از نان های سالم می باشد که به دستگاه گوارش کمک بسیاری می کند.
نان پخته شده با آرد گندم کامل

۳٫ نان گندم کامل

هنگام تولید آرد گندم کامل، کل دانه‌ از جمله جنین، آندوسپرم و سبوس حفظ می‌شوند.

سبوس لایه سخت و بیرونی دانه است و از فیبر بالایی برخوردار است.

سبوس و جنین پروتئین، چربی، ویتامین‌ها، مواد معدنی و ترکیبات مفید گیاهی را در خود جای داده اند. در حالی که آندوسپرم بیشتر از نشاسته تشکیل شده است.

به همین دلیل غلات کامل مانند گندم سبوس ‌دار، دارای فیبر بالایی می باشند.

این دانه ها در مقایسه با دانه‌های تصفیه شده که برای از بین بردن سبوس و جوانه‌ها فرآوری شده‌ اند، مغذی ‌تر هستند.

نان گندم کامل فواید بسیاری از جمله کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲، بیماری قلبی و برخی سرطان‌ها را دارا می باشد.

اما حتما به یاد داشته باشید بسیاری از تولید کنندگان عنوان ” گندم کامل” را روی بسته ‌بندی نان‌های خود می‌زنند تا سالم‌تر به نظر برسند. در حالی که ممکن است بیشتر از آرد تصفیه شده تشکیل باشد.

نان هایی را خرید کنید که گندم کامل سبوس‌دار یا آرد غلات کامل جزو اولین ماده تشکیل دهنده‌ آن‌ها باشند.

و فاقد هرگونه مواد غیر ضروری مانند قندهای اضافه شده یا روغن‌های گیاهی باشد.  

نان پخته شده با گندم سیاه بسیار پرانرژی و سرشار از پروتئین می باشد.
آرد گندم سیاه

۴٫ نان با آرد گندم سیاه

 آرد گندم سیاه به دلیل فیبر بالا و بدون گلوتن بودن برای سلامتی بسیار مفید است.

فیبر موجود در این دانه ها به جذب کربوهیدرات کمک می کند.

تاثیر بسیار زیادی در کاهش قند خون دارد.

سرشار از پروتئین، فیبر نامحلول و مواد معدنی مهم مانند مس ، روی و منگنز است.

اسید آمینه های ضروری و موردنیاز بدن و انواع ویتامین ها و مواد معدنی را دارا می باشد. انرژی فوق العاده زیادی دارد.

گزینه مناسبی برای کنترل وزن می باشد.

افرادی که در رژیم غذایی خود آرد گندم سیاه را دارند، کمتر به سنگ صفرا و چربی بالا مبتلا می شوند.

مصرف دانه گندم سیاه بیشتر از قبل در میان مردم رواج پیدا کرده است.

امروزه بیشتر مردم از فواید سرشار این دانه آگاه می باشند. 

نان پخته شده با این دانه اکثرا به صورت ترکیبی با آرد گندم می باشد.

در واقع می توان گفت این نان نیز یکی دیگر از بهترین نان ها و البته دور از واقعیت نیست اگر بگوییم از سالم ترین نان ها می باشد.

نان جو دو سر یکی از بهترین نان ها ی پر فیبر و سالم در میان دیگر نان ها می باشد.
دانه جو دو سر

۵٫ نان جو دوسر

نان جو دوسر را معمولاً از ترکیباتی مانند جو، آرد گندم کامل، مخمر، آب و نمک تهیه می کنند.

جو دوسر بسیار مغذی است و فواید سلامتی متعددی دارد.

در نتیجه، نان جو دوسر می‌تواند یک انتخاب مناسب بعنوان بهترین نان و البته سالم ترین نان باشد.

جو دو سر دارای فیبر و مواد مغذی مفیدی از جمله منیزیم، ویتامین ب ۱ (تیامین)، آهن و روی است.

فیبر موجود در جو دوسر معروف به بتا-گلوکان می باشد.

این فیبر می تواند به کاهش سطح کلسترول، تنظیم قند خون و کاهش فشار خون کمک کند.

مطالعات نشان داد که خوردن ۳ گرم یا بیشتر از بتا-گلوکان در روز به طور قابل توجهی سطح کلسترول بد را کاهش می‌دهد.

اما به خاطر داشته باشید اینکه یک نان برچسب ” جو ” یا ” جو دوسر” دارد، دلیل بر آن نیست که نان سالمی باشد.

برخی از نان‌های جو دوسر فقط مقدار کمی جو دارند و بیشتر از آردهای تصفیه شده، قندهای اضافه شده و روغن‌ تهیه می‌شوند.

برای یافتن نان جو دوسر مغذی و حاوی جوی بیشتر، به دنبال نان‌هایی باشید که جو و آرد گندم را به عنوان دو ترکیب اصلی ذکر کرده باشند.

سالم ترین نان و بهترین نان:

در اینجا تعدادی از سالم ترین و بهترین نان ها را برای شما معرفی کردیم.

با توجه به ذائقه و علاقه خود می توانید از این نان ها استفاده کنید.

برخی این نان ها را به صورت ترکیبی از آرد ها تهیه می کنند و نانی با طعم و عطر جدیدی خلق می کنند.

صدف آرد

ما در مجموعه صدف آرد سعی کرده ایم این دانه ها را تهیه کرده و به صورت آسیاب شده در اختیار مشتریان خود قرار دهیم.

این دانه ها در زمان سفارش مشتری آسیاب می شوند. و به این ترتیب آردی سالم، تازه و بدون کوچکترین ناخالصی از آن ها حاصل می شود.

انواع آرد در صدف آرد به صورت خرده و عمده به فروش می رسد.

مشتریان و متقاضیان خرید انواع آرد می‌توانند جهت خرید اینترنتی نسبت به ثبت سفارشات خود در فروشگاه صدف آرد اقدام نمایند.
 
برای خرید عمده انواع آرد و یا کسب اطلاعات بیشتر می توانید از طریق زیر با ما در ارتباط باشید:
 

شماره تماس مدیریت:    ۰۹۱۲۱۶۴۲۵۶۱

شماره واتس آپ:          ۰۹۳۸۷۰۷۲۵۲۹

 

 

دیدگاهتان را بنویسید