دانه باکویت را از کجا بخریم اما شاید قبل از آن این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که دانه گندم سیاه چیست؟ فواید و نحوه مصرف آن چگونه است؟ و در نهایت از کجا می توانیم این محصول را تهیه کنیم؟
دانه باکویت چیست؟
قبل از آنکه به سوال اصلی دانه باکویت را از کجا بخریم ؟ پاسخ دهیم بهتر است بدانیم دانه گندم سیاه چیست؟
دانه باکویت همان گندم سیاه و یا به عبارتی گریچکا می باشد که متعلق به گروهی از مواد غذایی است که معمولاً شبه غلات نامیده می شوند.
شبه غلات بذرهایی هستند که به عنوان غلات مصرف می شوند اما روی علف ها رشد نمی کنند. دیگر شبه غلات رایج عبارتند از کینوا و آمارانت.
گندم سیاه با وجود نامش به گندم مربوط نیست و بنابراین فاقد گلوتن است. از آن به صورت دانه، بلغور، آرد و پرک استفاده می شود.
دانه گندم سیاه به دلیل داشتن مواد معدنی و آنتی اکسیدانی بالا به عنوان یک غذای سالم محبوب می شود.
از مزایای آن می توان به بهبود کنترل قند خون اشاره کرد.
گندم سیاه عمدتاً در نیمکره شمالی به ویژه در روسیه، قزاقستان، چین و اروپای مرکزی و شرقی برداشت می شود.
ارزش غذایی دانه گندم سیاه :
کربوهیدرات ها جزء اصلی غذایی گندم سیاه هستند. پروتئین و مواد معدنی و آنتی اکسیدان های مختلف نیز وجود دارد. ارزش غذایی گندم سیاه به طور قابل توجهی بالاتر از بسیاری از غلات دیگر است.
حقایق تغذیه ای برای ۳٫۵ اونس (۱۰۰ گرم) گندم سیاه خام عبارتند از :
کالری: ۳۴۳
آب: ۱۰%
پروتئین: ۱۳٫۳ گرم
کربوهیدرات: ۷۱٫۵ گرم
شکر: ۰ گرم
فیبر: ۱۰ گرم
چربی: ۳٫۴ گرم
فواید دانه باکویت برای سلامتی :
۱٫ کمک به کنترل قند خون :
مانند سایر غلات سبوس دار، گندم سیاه نیز فوایدی دارد.
با گذشت زمان، سطوح بالای قند خون ممکن است منجر به بیماری های مزمن مختلفی مانند دیابت نوع ۲ شود.
بنابراین، تعدیل قند خون بعد از غذا برای حفظ سلامتی مهم است.
گندم سیاه به عنوان منبع خوبی از فیبر، دارای GI پایین تا متوسط است.
این بدان معنی است که خوردن آن برای اکثر افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ باید ایمن باشد.
در واقع، مطالعات مصرف گندم سیاه را با کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت نشان می دهد.
تصور می شود که این اثر به دلیل ترکیب منحصر به فرد D-chiro-inositol باشد.
مطالعات نشان میدهد که این کربوهیدرات محلول سلولها را نسبت به انسولین حساستر میکند.
هورمونی که باعث میشود سلولها قند را از خون شما جذب کنند.
علاوه بر این، به نظر می رسد برخی از اجزای گندم سیاه از هضم قند غذا جلوگیری کرده یا آن را به تاخیر می اندازند.
به طور کلی، این خواص گندم سیاه را به یک انتخاب سالم برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ یا کسانی که می خواهند تعادل قند خون خود را بهبود بخشند، تبدیل می کند.
۲٫ سلامت قلب :
گندم سیاه همچنین ممکن است سلامت قلب را تقویت کند.
دارای بسیاری از ترکیبات مفید برای قلب مانند روتین، منیزیم، مس، فیبر و پروتئین های خاص است.
در میان غلات و شبه غلات، گندم سیاه غنی ترین منبع روتین است، یک آنتی اکسیدان که فواید زیادی دارد.
روتین ممکن است خطر بیماری قلبی را با جلوگیری از تشکیل لخته های خون و کاهش التهاب و فشار خون کاهش دهد.
یک مطالعه بر روی ۸۵۰ بزرگسال چینی، مصرف گندم سیاه را با کاهش فشار خون و بهبود چربی خون، از جمله سطوح پایین تر کلسترول LDL (بد) و سطوح بالاتر کلسترول HDL (خوب) مرتبط دانست.
اعتقاد بر این است که این اثر توسط نوعی پروتئین ایجاد می شود که کلسترول را در سیستم گوارش شما متصل می کند.
و از جذب آن در جریان خون شما جلوگیری می کند.
۳٫ هضم بهتر غذا :
گندم سیاه سرشار از فیبر است. فیبر به حرکات منظم روده کمک میکند. و احتمال بروز علائمی مانند یبوست را کاهش می دهد.
رژیم غذایی سرشار از فیبر مطمئنا از سلامت گوارش شما محافظت می کند.
هضم غذا را بهبود می بخشد فیبر برای هضم صحیح غذا بسیار مهم است.
همانطور که راه خود را از طریق روده باز می کند، آب را جذب می کند، مدفوع را نرم می کند و دفع آن را آسان می کند.
۴٫ کمک به کاهش وزن :
گندم سیاه، مانند اکثر غلات کامل، یک انتخاب غذایی کامل است.
این باعث می شود تا مدت ها پس از اتمام غذا احساس سیری کنید.
احساس سیری کمک اساسی در کاهش وزن است. پروتئین بالای گندم سیاه همچنین به کنترل وزن کمک می کند و به افزایش و قدرت عضلات کمک می کند.
آیا دانه باکویت فاقد گلوتن می باشد؟
بله، گندم سیاه فاقد گلوتن است. علیرغم نام آن، گندم سیاه ارتباط نزدیکی با گندم ندارد – گندم سیاه حتی یک دانه هم نیست.
در عوض، گندم سیاه یک گیاه گلدار مربوط به سبزیجات برگدار مانند ریواس و خاکشیر است.
نام گندم سیاه به دلیل شباهت دانه های کوچک و مثلثی شکل آن به دانه های درخت راش می باشد.
و این واقعیت است که آرد گندم سیاه در طول تاریخ به عنوان جایگزین گندم استفاده می شده است.
آرد گندم سیاه برخلاف بسیاری آردهای دیگر مانند آرد نول و یا آردهای رژیمی مانند آرد چاودار فاقد گلوتن می باشد. برای قرن ها گندم سیاه یک محصول مهم در مکان هایی بود که فصل رشد آن برای کشت گندم بسیار کوتاه بود.
مانند تبت، شمال چین، کره، ژاپن (جایی که نودل گندم سیاه سوبا نامیده می شود) و اروپای شرقی.
اروپاییهای شرقی گندم سیاه را کاشا مینامند و هنوز هم از آن در تهیه بلینی، بلینتس، کیش و بهعنوان پرکننده رولهای کلم استفاده میکنند.
گندم سیاه معمولاً در فرانسه برای تهیه کرپ های مرزه که به نام گالت شناخته می شوند، استفاده می شود.
از گندم سیاه می توان برای تهیه چای، آبجو و ویسکی نیز استفاده کرد. این یک ماده بسیار همه کاره است! گندم سیاه منبعی غنی از پروتئین، فیبر غذایی، ویتامین های گروه B و چندین ماده معدنی غذایی از جمله نیاسین، منیزیم، منگنز و فسفر است.
به عنوان مثال، بسیاری از رستوران ها پنکیک گندم سیاه ارائه می دهند.
اما اغلب خمیر پنکیک نصف آرد گندم سیاه و نیمی از آرد گندم است.
از خوردن گندم سیاه نترسید، اما مطمئن شوید که محصول شما خالص و بدون ترکیب با آردهای دیگر به شما تحویل داده می شود.
در اینجا این سوال پیش می آید که دانه باکویت را از کجا بخریم .
دانه باکویت را از کجا بخریم
اگر شما نیاز دارید تا آرد گندم سیاه به صورت خالص و بدون هیچگونه افزودنی تهیه کنید مجموعه صدف آرد می تواند این محصول را به صورت کاملا خالص در اختیار دوستان عزیز قرار دهد.
اما شما می توانید به راحتی دانه گندم سیاه را نیز از مجموعه صدف آرد تهیه کنید. و با خیالی آسوده از آن در منزل یا بصورت پخته شده و یا بصورت آرد مصرف کنید.